Tgrt Haber

Kastamonu'da 12 bin yıllık Siyez buğdayı ekildi, kimyasal madde kullanılmıyor

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
11 Aralık 2023 09:23 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 09:38

Kastamonu’da buğdayın atası olarak bilinen 12 bin yıllık Siyez buğdayı, toprakla buluştu. Ağustos ayında da hasadı yapılacak.

Siyez buğdayı kar suyu ile yetişiyor

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yaklaşık 12 bin dekar alanda ekilen ve buğdayın atası olarak bilinen coğrafi işaretli ürün siyez buğdayının ekimine başlandı. Çiftçi Vahittin Ciğerci, şunları söyledi: “Yılının siyez buğdayını ekiyoruz. Allah hayırlısını nasip etsin.” 12 bin yıllık ata tohumu siyez buğdayı hiçbir kimyasal madde kullanılmadan ekiliyor. Siyez buğdayı, sulanmadan ve hiçbir gübre kullanılmadan, kar suyuyla yetişiyor.

12 BİN YILLIK SİYEZ BUĞDAYINI EKTİK! KİMYASAL KULLANMIYORUZ 

Çiftçi Yasin Ciğerci, “Bugün tarlamıza 12 bin yıllık ata tohumu siyez buğdayımızı ekiyoruz” diyerek şunları söyledi: “Yağmur yağdıktan sonra tarla sürme işlemimiz gerçekleşti. Tarlayı hazır hale getirdik. Siyez buğdayını ektikten sonra büyümesini büyüdükten sonra biz bunu taş değirmenimizde işleyebilir bir hale getiriyoruz.” 

Siyez buğdayı kar suyu ile yetişiyor

VATANDAŞIN İLGİSİ BÜYÜK 

Çiftçiler, Ağustos ayında da hasadı yapılan siyezden aldıkları rekolteden ve vatandaşların gösterdiği ilgiden büyük memnuniyet duyuyor. Bu sebeple de üretimi arttırmayı hedefliyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...