Tgrt Haber

Kastamonu'da dehşet! Acı haber geldi: Polislerden biri şehit oldu

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
01 Ağustos 2024 10:34 - Güncelleme : 01 Ağustos 2024 15:57

Kastamonu'da sabah saatlerinde korku dolu anlar yaşandı. Uyuşturucunun etkisinde olduğu belirtilen bir kişi ihbar üzerine bölgeye giden polis ekibine silahla ateş açtı. Açılan ateş sonucu 2 polis memuru yaralandı. Hastaneye kaldırılan polislerden biri şehit oldu. 4 saat süren gergin bekleyişin ardından, Özel Harekat Polisleri devreye girerek eve operasyon düzenledi. Saldırgan öldürülerek etkisiz hale getirildi.

Dehşet dolu dakikaların yaşandığı yer bu kez Kastamonu​. 

İnönü Mahallesi'nde yer alan Afşin Bey Sokağı'nda uyuşturucu bağımlısı ve firari​ olduğu öğrenilen İsmail Bayam, etrafa rastgele ateş açarak olay yerine giden iki polis memurunu yaraladı. 

Kastamonu'da sokak ortasında dehşet! Etrafa ateş açıp 1 kişiyi rehin aldı - 1. Resim

Yaralı polisler, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.  Olay üzerine aralarında özel harekat polislerinin de olduğu çok sayıda polis ve sağlık ekibi bölgeye sevk edildi.

AİLESİNİ REHİN ALDI

Saldırgan, olayın ardından evine kaçarak ailesini rehin aldı. Olay yerine giden polis ekipleri, sokağı güvenlik çemberine aldı, giriş ve çıkışları kapattı. 

Olay yerinde yaklaşık 4 saat süren gergin bekleyişin ardından, Özel Harekat Polisi devreye girerek eve operasyon düzenledi. Polis ekiplerince saldırgan şahıs öldürülerek etkisiz hale getirildi. Bu sırada zanlının evde bulunan annesi de polis ekiplerince dışarı çıkarıldı.

Kastamonu'da dehşet! Acı haber geldi: Polislerden biri şehit oldu - 2. Resim

POLİS MEMURUNDAN ACI HABER GELDİ

Kastamonu​ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polislerden Ahmet Şahan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yaralı polis memuru​ Arif Ay'ın ise tedavisi sürüyor.

İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ile Kastamonu​ Valisi Meftun Dallı da olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Kastamonu​'da 1 polis memurunun şehit olduğu 1 polis memurunun da yaralandığı olayla ilgili Kastamonu​ Valiliği'nden açıklama geldi.

Konu ile ilgili Kastamonu​ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Alınan bir ihbar üzerine narkotik suçlardan cezaevi firarisi İ.B. adlı şahsın yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerimizce şahsın il merkezindeki ikamet adresine bugün saat 9.30 sıralarında operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonda firari​ şahıs tarafından evden açılan ateş sonucu polis memurları Ahmet Şahan ve Arif Ay yaralanmış, yaralanan görevlilerimiz ivedilikle Kastamonu​ Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştirdi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef Polis Memuru​ Ahmet Şahan (38) kurtarılamayarak şehit olmuştur. Olay yerinde Özel Harekat ekiplerince yapılan operasyon sonucunda firari​ şahsın evde rehin tuttuğu annesi sağ olarak çıkartılmış, firari​ etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda hayatını kaybeden şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailemize ve Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı, yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...