Tgrt Haber

Kavurucu hava 40 dereceyle geri dönüyor! 'Pastırma sıcakları' yakacak

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2023 23:35 - Güncelleme : 22 Eylül 2023 09:57
Kavurucu hava 40 dereceyle geri dönüyor! 'Pastırma sıcakları' yakacak

Yaz aylarını geride bıraktığımız günlerde 'pastırma sıcakları' ülkeyi kavuracak. Serin havanın etkili olduğu yurtta 'pastırma sıcakları' cuma gününden itibaren etkisini gösterecek. Meteoroloji'den gelen son bilgiye göre, bazı illerimizde termometreler 40 dereceyi gösterecek.

Eylül​ ayına girmemizle beraber yazın kavurucu sıcağı geride kaldı derken Meteoroloji​ Genel Müdürlüğü'nden kötü haber geldi. Sıcaklıklar cuma gününden itibaren artışa geçecek. 

Bazı illerimizde hava sıcaklıkları 40 dereceyi geçmesi beklenirken hafta sonu "pastırma sıcakları" ile karşılaşacağız. 

SURİYE​'DEN ÇÖL TOZU...

Normalde ekim eyının sonu, kasım ayının başında görülen pastırma sıcakları, Afrika üzerinden gelen hava dalgası sebebiyle eylül ayında sıcak havayı hissedeceğiz. Cuma günü itibariyle Suriye'den gelen çöl tozu Doğu ve İç Anadolu'da etkisini gösterecek. 

Çöl tozuna karşı uzmanlar, astım ve kronik hastalığı olanları evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı. 

TERMOMETRELER 40 DERECEYİ GÖSTERECEK! 

Öte taraftan Meteoroloji raporlarına göre, bazı iller 40 derecenin üzerinde sıcaklıklarla karşı karşıya kalacak. Kuzey ve doğu bölgelerinde parçalı bulutlu, aralıklı olarak çok bulutlu olacakken, Doğu Karadeniz ile Erzurum, Erzincan, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Kars çevresinde yerel sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanaklar görülecek. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava ile geçecek. 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...