Tgrt Haber

Kayıp Narin ile ilgili korkunç 'battaniye' ifadesi: Baygın ya da boğulmuştu!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber.com
05 Eylül 2024 08:51 - Güncelleme : 05 Eylül 2024 12:37
Kayıp Narin ile ilgili korkunç 'battaniye' ifadesi: Baygın ya da boğulmuştu!

Türkiye'nin 2 haftadır canlı bulunması için dua ettiği kayıp Narin olayında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturmada ifadesi alınan benzin istasyonu çalışanı, minik Narin'i arabanın ön koltuğunda baygın ya da boğulmuş vaziyette gördüğünü belirterek tüyler ürperten battaniye detayını paylaştı.

Türkiye yaklaşık 15 gündür Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’ne bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü Kur’an kursundan çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan Narin Güran’ı (8) ile yatıp kalkıyor. Arama çalışmaları sürerken soruşturma kapsamında gözaltına alınan amcaSalim Güran​ (46) ile ilgili bir görgü tanığının verdiği ifade endişe verdi.


"BAYGIN YA DA BOĞULMUŞTU!"

Halk TV'de yer alan habere göre Narin'in kaybolmasının ardından benzin istasyonunda çalışan Murat Çınar Çatalca, jandarmaya giderek ifade verdi. Narin'i son olarak köy muhtarı da olan amcası Salim Güran'ın aracında gördüğünü belirten Çatalca'nın "Narin ya baygın ya da Salim elleriyle boğmuş vaziyette yatıyor ön koltukta ve üstünde koyu kahve renginde bir battaniye vardı" dediği iddia edildi. Amca Güran'ın bunun üzerine mahkeme tarafından, “kasten öldürme” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla tutuklandığı ifade edildi.

Kayıp Narin ile ilgili korkunç 'battaniye' ifadesi: Baygın ya da boğulmuştu! - 1. Resim


AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Salim Güran’ın avukatı Seda Toğrul, tutuklama kararı sonrası mahkemeye yaptığı itirazda  Güran’ın aracındaki DNA örneği ve silinen telefon yazışmalarının tutuklanma için yeterli delil olmadığını savunmuştu. Toğrul, müvekkilinin tutuklanmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etmişti.

Kayıp Narin ile ilgili korkunç 'battaniye' ifadesi: Baygın ya da boğulmuştu! - 2. Resim


12 DAKİKALIK SIR!

Öte yandan Narin Güran​ soruşturması kapsamında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ankara'dan gelen profesyonel ekip Narin'in arkadaşı ile en son görüldüğü saat olan 18.47 ile amcanın köyden ayrıldığı 18.59 saati arasındaki 12 dakikada neler yaşandığına odaklanmış durumda.

Kayıp Narin ile ilgili korkunç 'battaniye' ifadesi: Baygın ya da boğulmuştu! - 2. Resim


KAYIP NARİN OLAYINDA SAAT SAAT YAŞANANLAR!

  • 21 Ağustos'ta Kur'an kursuna giden Narin Güran, evine dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla aramaya başlamıştı.
  • Köylülerle yapılan aramadan da sonuç alınamayınca Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarma karakoluna giderek kayıp ihbarı yaptı.
  • Jandarma tutanağına göre, yapılan kamera çalışmalarında Narin'in en son 9 yaşındaki arkadaşı ile 18.47'de görüştüğü tespit edildi.
  • Amca Salim Güran'ın kendi kullandığı araçla 18:59'da evlerinin olduğu bölgeden ayrılarak okulun önünden geçtiği tespit edildi.
  • Tüm bulguların işaret ettiği aynı zamanda köy muhtarı da olan amca Salim Güran, "kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

"AİLEDEN TUTUKLAMAYA İTİRAZ" İDDİASI 

Öte yandan BBC Türkçe'de yer alan haber göre, ailenin tutuklamayı haksız bulduğu öne sürülüyor. Tutuklama kararın “tedbiren” alındığını belirten Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise soruşturma kapsamında başka bir tutuklama kararının bulunmadığını belirtti.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...