Tgrt Haber

Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme! Bakan Tunç'tan açıklama geldi, tutukluluk gerekçesi belli oldu

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: Anadolu Ajansı
02 Eylül 2024 11:43 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 21:59

Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran olayında yeni gelişmeler yaşandı. Gözaltına alınan amca Güran, sıkı güvenlik önlemleri alınarak zırhlı araçla adliyeye sevk edildi. Amca Güran çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Dün ilk kez araziye inen komandolar amca Salim Güran'ın mısır tarlasında arama çalışmaları yaptı. Ayrıca amcanın konuşmak istemediği ve Ankara'dan özel sorgu uzmanlarının getirildiği öğrenildi. Amcanın tutuklanmasının ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Tunç araçtan alınan kan örneklerinin Narin ile uyuştuğunu hatırlatırken, "Asıl temennimiz Narin’in canlı olarak bulunması" dedi.

AMCANIN AVUKATI: ARABASINA BİNMESİ OLAĞAN BİR DURUM

Soruşturma kapsamında tutuklanan amca S.G’nin avukatı Seda Toğrul, “Müvekkilim Salim Güran​'ın tutuklanmasına dayanak delik basına da yansıdığı kadarı ile araçtaki DNA​ örneği ile WhatsApp yazışmalarını silmesi gerekçe gösterilmiştir. Bu tutuklanma için yeterli somut delil değildir. Yeğenin amcasının arabasına binmesi olağan bir durumdur” dedi.


Diyarbakır​'da 21 Ağustos günü kaybolan Narin Güran​ her yerde aranıyor. Son olarak amca Salim Güran'ın arabasından alınan örneklerle Narin'in DNA'sı eşlemişti. 

Bir süredir gözaltında bulunan amca Salim Güran ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Narin'in kaybından saatler sonra telefonundaki mesaj ve aramaları özel bir uygulama ile silen amca Güran, sıkı güvenlik önlemleri alınarak adliyeye getirildi. 

BAKAN TUNÇ: KAN ÖRNEKLERİ EŞLEŞTİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kaybolan Narin Güran hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, anne ve babadan alınan kan örnekleri ile amcadan alınan örneklerin uyuştuğunu söyledi. 

Adalet Bakanı Tunç'un açıklaması şu şekilde: 

“Narin’e ilişkin dağ taş aranıyor ama maalesef henüz bulunamadı. Adli tıp incelemeleri sonucunda, bulunan izlerin kime ait olduğuna dair net bir belirleme yapılamadı. Narin'in amcası gözaltına alındı, soruşturma devam ediyor. Bu aşamada bizim bir şey söylememiz doğru olmaz. Anne ve babadan alınan kan örnekleri, amcanın arabasında bulunan örneklerle eşleşti ve bu doğrultuda tutuklama gerçekleşti. Asıl temennimiz Narin’in canlı olarak bulunması.”


AMCA TUTUKLANDI!

Narin Güran'ın amcası Tavşantepe Mahallesi Muhtarı S.G, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken gözaltındaki amca Salim Güran çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


Kayıp Narin olayında yeni gelişme! Köyde hareketli saatler: Amca Salim Güran zırhlı araçla adliyeye getirildi - 1. Resim


ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe köyü muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası olan S.G'nin jandarmadaki işlemleri tamamlandı.

Şüpheli, Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edildi.


AMCA HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Adliyeye getirilen kayıp Narin Güran’ın muhtar amcası Salim Güran, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Kayıp Narin olayında yeni gelişme! Köyde hareketli saatler: Amca Salim Güran zırhlı araçla adliyeye getirildi - 2. Resim


MISIR TARLASI DİDİK DİDİK ARANDI 

Dün de amca Salim Güran'ın evinin arkasındaki mısır tarlasında arama çalışması yürütülmüştü. İlk kez komandolar sahaya inerek arazi taraması yapmıştı.

Kayıp Narin olayında yeni gelişme! Köyde hareketli saatler: Amca Salim Güran zırhlı araçla adliyeye getirildi - 3. Resim


AMCA KONUŞMAK İSTEMİYOR 


YENİ BİR AKRABA DAHA MERCEK ALTINDA 

Güran olayına ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Bugün öğlen saatlerinde Narin Güran’ın babasının amcası olan A.R.G.’nin merkez Kayapınar ilçesindeki evine gelen jandarma ve polis ekipleri burada ev ile arabada arama çalışması yaptı.
Dün Güran'ın evinin arkasındaki mısır tarlasında arama çalışması yürütülmüştü.Kayıp Narin Güran soruşturmasında yeni gelişme: Amca Salim Güran hakkında tutuklama talebi! Bir akraba daha mercek altında - 5. Resim


TELEFONUNDA ÖZEL BİR UYGULAMA BULUNDU

Son olarak köyün muhtarı olan amcası Salim Güran gözaltına alındı, arabasında yapılan DNA taramasında Narin'in izine rastlandı. Gözaltında yapılan araştırmada ayrıca, amca Salim Güran'ın Narin'in kaybından sonra tüm telefon arama kayıtlarını ve mesajlaşmalarını sildiği ortaya çıktı. 

Salim Güran'ın telefonundaki tüm mesaj ve arama kayıtlarını silmek için özel bir uygulama kullandığı tespit edildi.

Kayıp Narin Güran olayında yeni detaylar: Amca Salim Güran gözaltında! Komandolar ilk kez araziye indi - 2. Resim


"BİR KÖY SUSUYOR, ASLINDA SUSTUKLARI İLE ÇOK ŞEY ANLATIYORLAR"

Halk TV'ye katılan Ece Üner, kayıp Narin olayını değerlendirdi. Narin'in kaybolması sonrası köyde yaşanan durumu Ece Üner şöyle yorumladı: "Bir köy susuyor. Bütün akrabalar susuyor, anne susuyor. Aslında sustukları ile çok şey anlatıyor. Bakışıyla, vücut diliyle... Birçok kadın, ekonomik özgürlüğü olmadığı için, ailenin direği tırnak içinde baba olduğu için, aile içi ensest dahi olsa, babalar, amcalar, ağabeyler korkunç şeyler yapıyor olsa dahi susmak zorunda olduğunu hissediyor. 'Aman ailemin direğine bir şey olmasın.'

Bazı durumlar yaşadım; baba kızını taciz etmiş ama anne kıza düşman. Kızından vazgeçiyor, o kız kendi yolunu buluyor. Herkes susuyor. Burada kadının önemi çıkıyor."

Kayıp Narin olayında yeni gelişme: Amca Salim Güran zırhlı araçla adliyeye getirildi! Dikkat çeken mısır tarlası detayı - 5. Resim

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...