Tgrt Haber

Kayıp Selçuklu Sarayı için geri sayım! Nefesler tutuldu

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Eylül 2023 17:40 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 17:45
Kayıp Selçuklu Sarayı için geri sayım! Nefesler tutuldu

Selçuk Üniversitesi öğretim üyeleri, Anadolu Selçuklu Devletinin son veziri olan Sahib Ata Fahreddin Ali’nin kayıp sarayını bulmak için kapsamlı bir çalışma başlattı.

Türk tarihinin altın sayfalarından birini oluşturan Anadolu Selçuklu Devleti, eşsiz mimari tarzıyla ihtişamlı yapılarını halen daha gözler önüne seriyor. Anadolu Selçuklu döneminde üstün tekniklerle inşa edilen saray​, cami, medrese, kütüphane ve kervansarayların çoğu günümüze kadar ulaştı. Ancak yeri bilinmeyen yapıların sayısı da bir o kadar fazla. Devletin son veziri olan Sahib Ata Fahreddin Ali'nin yaptırdığı saray ise onlardan biri. Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan uzman bir ekip kayıp sarayı bulmak için çalışmalarına başladı.

BELEDİYE BAŞKANI AKKAYA'DAN TAM DESTEK

Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan uzman bir ekip, Anadolu Selçuklu Devletinin son veziri olan Sahib Ata Fahreddin Ali’nin kendi memleketi olan Konya​'nın Akşehir​ ilçesinde yaptırdığı sarayı bulmak üzere bir araya geldi. Prof. Dr. İbrahim Kunt, Doç. Dr. Murat Karademir, Dr. Öğretim Üyesi Hakan Yaman ve Öğretim Görevlisi Ömür Esen’den oluşan uzman ekip, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'dan tam destek aldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ekip başkanı Prof. Dr. İbrahim Kunt, yüzlerce yıl önce yıkılmış bir sarayı bulmanın kolay olmadığını belirterek ellerinde bulunan bütün teknik imkanları kullanacaklarını ifade etti. Kunt ayrıca çalışmaya tam destek veren Akşehir Belediyesine teşekkür etti. 

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Sarayın tespiti için çalışmalarına başlayan ekibe Akşehir Belediyesinden drone ve araç desteği tahsis edildi. Selçuklu Devleti'nin son veziri Sahib Ata Fahreddin Ali’nin  yaptırdığı bilinen ancak günümüze ulaşmayan sarayın tespiti için çalışmaların devam edeceğini ifade eden ekip başkanı Prof.Dr. İbrahim Kunt, tespit ettikleri bölgelerde çalışmaların süreceğini ve ilerleyen zamanlarda sarayın yerini tespit edeceklerini belirtti. 



 

 

 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...