Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Kayseri'de Suriyeli uyruklu şahıs 6 yaşındaki çocuğu istismar etti! Sokaklar karıştı polis müdahale etti

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
30 Haziran 2024 23:29 - Güncelleme : 01 Temmuz 2024 11:21

Kayseri Danişmentgazi Mahallesinde 6 yaşındaki bir çocuğa Suriye uyruklu şahsın tacizde bulunduğu iddiasıyla mahalle sakinleri ayaklandı. TOMA müdahalesiyle olaylar kontrol altına alınmaya çalışıldı. Valilik ise şüphelinin yakalandığını ve çocuğun koruma altına alındığını açıkladı. Şehirde gerginlik sürerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan beklenen açıklama geldi. Bu gelişmeler yaşanırken, infiale neden olaylara ilişkin yayın yasağı getirildi.

Canlı Anlatım Özeti
  • YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
  • SORUŞTURMA BAŞLATILDI
  • BAKANLIK: ÇOCUK KORUMA ALTINDA
  • MHP'DEN TEPKİ: "SURİYELİLER ÜLKELERİNE DÖNMELİ"
  • EMNİYET MÜDÜRÜ SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI
  • VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ: İTİDALLİ DAVRANIN

01.07.2024 11:20

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ 

Yaşanan olaylara ilişkin yayın yasağı getirdi. Soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı da verildi.


01.07.2024 11:00

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, taciz skandalı ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.


01.07.2024 09:02

BAKANLIK: ÇOCUK KORUMA ALTINDA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kayseri'yi karıştıran taciz olayı için yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kayseri’de 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğa taciz iddiası” haberlerine ilişkin basın açıklamamız.

"Bazı basın yayın organlarında “Kayseri’de 7 yaşındaki Suriye uyruklu çocuğa taciz iddiası” şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

Olayın emniyet birimlerine intikal ettiği anda İl Müdürlüğü ekiplerimiz ivedilikle harekete geçmiştir.

Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır.

Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır.

Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız."


 01.07.2024 00:35

MHP'DEN TEPKİ: "SURİYELİLER ÜLKELERİNE DÖNMELİ"

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatandaşların provokasyonlara mahal vermemesi mesajını paylaşarak Suriyelilerin de geri dönmesi çağrısını dile getirdi. Mesajında şu sözlere yer verdi:

"Kayseri’de bir çocuğumuza yönelik sergilenen insanlık dışı davranışta bulunan Suriyeli şahıs gözaltına alınmış ve hakkındaki işlemlere başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği’nce yapılan açıklamanın dikkate alınması ve hemşerilerimizin huzurunu kaçıracak provokasyonlara mahal verilmemesi elzemdir. Türkiye’nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir."


01.07.2024 00:20

EMNİYET MÜDÜRÜ SAKİNLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI

İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, "O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim, bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim" dedi.

Kayseri'de Suriyeli uyruklu şahıs 6 yaşındaki çocuğu istismar etti! Sokaklar karıştı polis müdahale etti - 1. Resim

Yaptığı açıklamada, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum" ifadelerini kullandı.


01.07.2024 00:11

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ: İTİDALLİ DAVRANIN

Kayseri Valiliği çıkan olayları doğrulayarak vatandaşları itidale çağırdı. Şüpheli şahsın gözaltına alındığı çocuğun da korumaya alındığı ifade edildi. Valilik tarafından olayla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Kayseri'de Suriyeli uyruklu şahıs 6 yaşındaki çocuğu istismar etti! Sokaklar karıştı polis müdahale etti - 2. Resim

"30.06.2024 tarihinde ilimiz Danişmentgazi Mahallesinde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır.
Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımız itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur."


30.06.2024 23.44:10

KAYSERİ'Yİ KARIŞTIRAN TACİZ İDDİASI

Melikgazi'de Suriyeli bir şahsın 6 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunması sebebiyle halk ayaklandı. Şüpheli şahsın kendini tuvalete kilitlediği ve vatandaşların o kişinin teslim olması için Suriyelilerle kavga ettiği öne sürüldü. 

Kayseri

Suriyelilere ait dükkan ve iş yerleri ateşe verildi. Çıkan kavgaya polis ekiplerinin TOMA ile müdahale ettiği anlar telefon kamerasına yansıdı.

Yer: Kayseri

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...