Tgrt Haber

Kedi katili için savcılık son kararını verdi

09 May 2014 18:42
Kedi katili için savcılık son kararını verdi

Eskişehir’de geçici olarak sahiplendiği kediyi evinde bıçakladıktan sonra kafasını su damacanasıyla ezerek öldürdüğü öne sürülen ve görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki M.C.A. hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi M.C.A., Eskişehir’deki Cafe De Kedi adlı işyerinden geçici olarak bir kedi sahiplendi. Kediyi, geçen şubat ayında işkence yaparak öldürdüğü öne sürülen M.C.A. hakkında kedinin sahibi olan kafe işletmecileri ile hayvan severler cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılık soruşturmayı tamamlayarak M.C.A. hakkında Eskişehir 4’üncü Asliye ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı avukat Buket Ünlü Hatip, üniversite öğrencisi M.C.A.’nın kendisine ait olmayan hayvanı öldürdüğü gerekçesiyle açılan davada ’mala zarar verme’ suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis istendiğini, davanın ilk duruşmasının 16 Temmuz 2014 tarihinde Eskişehir 4’üncü Asliye ceza Mahkemesi’nde başlayacağı söyledi. Davada aralarında avukat Buket Ünlü Hatip, Cafe De Kedi adlı işyerinin sahipleri ile birlikte toplam 18 kişinin M.C.A.’dan şikayetçi oldu.
İLK OLARAK BÖYLE DUYULMUŞTU
Dehşet verici görüntülerin internete düşmesinin ardından tgrthaber.com.tr editörü Semih Bişkin harekete geçmiş ve yaşanan bu dehşet verici olayı haberleştirmişti. Yaşanan bu vahşet kısa sürede büyük yankı uyandırmıştı. İşte olayın geçmişi ve o haber; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü Öğrencisi olduğu öğrenilen 1994 Bartın doğumlu olan M.C.A olduğu iddia edilen şahsın masum bir kediye yaptıkları herkesi dehşete düşürdü.  M.C.A isimli şahıs, iddiaya göre bir cafeden bakımını üstleneceğini belirterek kediyi önce sahiplendi. Twitter adresinden de daha önce kedi ile ilgili 'Bir kediyi uyurken izlemeniz lazım kesinlikle, kabus görürse titriyorlar, uyanınca size sarılıyorlar. Ama şuan gülüyor' şeklinde Tweet attığı görüldü. Ardından bir arkadaşıyla yaptığı WhatsApp görüşmeleri ve kısa sürede sosyal medyada yayılan görüntüler ise yaşanan gerçek ve dehşet verici olayı gözler önüne serdi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...