Tgrt Haber

Can Atalay hala yemin etmedi, Kılıçdaroğlu devreye girdi: Hesabını soracağım

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
05 Haziran 2023 14:53 - Güncelleme : 05 Haziran 2023 15:05
Can Atalay hala yemin etmedi, Kılıçdaroğlu devreye girdi: Hesabını soracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili seçilen ancak tutuklu olduğu için TBMM'de yemin edemeyen Can Atalay'ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

CHP​ Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu​, Türkiye İşçi Partisi​'nden milletvekili seçilen ancak tutuklu olduğu için TBMM​'de yemin edemeyen Can Atalay​'ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Seçimlerin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) 28. dönem, milletvekillerinin yemin etmesiyle resmen başladı. Geçtiğimiz cuma günü MHP lideri Bahçeli'nin yönettiği ilk oturumda, milletvekilleri sırayla kürsüye gelerek yemin etti. Ancak Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili olan Can Atalay, yemin edemedi.

TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Gezi davası tutuklusu Can Atalay, tahliye edilmesine ilişkin dosyanın Yargıtay'da ilgili daireye gönderilmemesi sebebiyle yemin töreninde yer alamadı. Atalay'ın mazbatasını da arkadaşları aldı.

Can Atalay hala yemin etmedi, Kılıçdaroğlu devreye girdi: Hesabını soracağım

KILIÇDAROĞLU'NDAN 'SERBEST BIRAKIN' ÇAĞRISI

Yaşanan olaya ilişkin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu harekete geçerek sosyal medya hesabından çağrıdan bulundu. Kılıçdaroğlu, "Seçilmiş milletvekilini hukuksuzca, hakkında karar olmadan hapiste tutmak, sadece onu değil ona oy veren insanları da tutuklamaktır.

"ADALETTEKİ EROZYONU DURDURUN"

Erdoğan ve onun ağzına bakıp adaletli karar almaktan korkan adaletsiz hukukçular, sizden bunun hesabını soracağım. Bu topluma daha fazla zarar vermeyin, adaletteki erozyonu durdurun. Can Atalay'ı derhal serbest bırakın" ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/kilicdarogluk/status/1665670186622386178

"ÇARŞAMBAYA KADAR YEMİN ETMELİ"

CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise Atalay'ın hâlâ tahliye edilmemesiyle ilgili, "Can Atalay'ın çarşambaya kadar tahliye edilip yemin etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Meclis Başkanlığı seçimi sakatlanacaktır ve seçilecek olan Meclis Başkanı'nın meşruiyeti tartışmaya açılabilecektir" dedi.

Özel, Atalay'ın tahliye edilmemesinin Meclis'te temsil edilen tüm siyasi partilerin sorunu olduğunu söyledi.

Can Atalay hala yemin etmedi, Kılıçdaroğlu devreye girdi: Hesabını soracağım

YARGITAY'IN CEVABI BEKLENİYOR

Gezi Davası kapsamında, 25 Nisan 2022'den bu yana cezaevinde olan Can Atalay'ın avukatları tahliye başvurusunda bulunurken, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, söz konusu başvuruya henüz bir yanıt vermedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...