Tgrt Haber

Kemer yangını ikinci gününde! 180 hektarlık alan kül oldu 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber, İHA, AA
26 Temmuz 2023 09:00 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 10:45

Antalya'nın Kemer ilçesinde iki gündür devam eden orman yangını hala söndürülemedi. Yangına gece görüşlü helikopterler ve karadan müdahale akşam saatlerinde de devam etti. Şu ana kadar ormanlık 180 hektar küle döndü. TGRT Haber'e konuşan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, "Bugün öğlen saatlerine doğru yangın kontrol altına alınabilir" dedi. 

Antalya​'nın Kemer​ ilçesi Göynük Değirmendere Mahallesi'ndeki ormanlık alanda pazartesi günü akşam saatlerinde başlayan orman yangını​ ikinci gününde de kontrol altına alınamadı. 

Bilinmeyen bir sebepten olayı çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı. TGRT Haber'e yangınla ilgili son durumu aktaran Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Şu anda yangın kontrol altına alınamadı, çünkü araçların ulaşamadığı yerler var. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla mücadele devam ediyor. Poyraz biraz daha azaldı. Kısa sürede kontrol altına alabiliriz, inşallah. Karadan müdahale çok çok zor. Fakat şu anda 'yerleşim yerleri tehlike altında değil' diyebiliriz" dedi. 

Böcek aynı zamanda yangının çıkış sebebi ile ilgili ise soruşturmanın devam ettiğini fakat yetkili birimlerin henüz bir bilgiye ulaşılmadığını söyledi.  

"ÖĞLE SAATLERİNDE KONTROL ALTINA ALINABİLİR"

TGRT Haber canlı yayınına bağlanan Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu söndürme çalışmalarıyla ilgili son bilgileri aktardı. Yangının sebebinin henüz çözülemediğini söyleyen Topaloğlu, "Dün gün boyu 22 helikopter, 11 uçak mücadele etti. Gece boyunca da 5 gece görüşlü helikopter müdahalede bulundu. Burada dez avantajımız karadan müdahalenin sıkınıtılı olması. Şu anda en büyük şansımız rüzgarın olmaması. Bugün öğlen saatlerine doğru yangın kontrol altına alınabilir. Yerleşim yerleri şu anda risk altında değil" dedi.  

Kemer'de orman yangını

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TAKVİYESİ 

Karadan ulaşımın zor olduğu bölgede gün boyunca yangına müdahale eden 11 uçak ve 22 helikopter, havanın kararmasıyla çalışmalara ara vermez zorunda kaldı. 

Gece boyunca da devam edem yangına gece görüşlü helikopterler destek verdi. Gece görüşlü 5 yangın söndürme helikopteri bölgeyesevk edilirken söndürme çalışmaları sabahın ilk ışıklarına kadar durmaksızın devam etti. 

BAKAN YUMAKLI İNCELEMELERDE BULUNDU 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Göynük Değirmendere Mahallesi'nde yangın sürdürme çalışmalarının devam ettiği bölgede helikopterle havadan incelemede bulundu, ardından Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Kemer İlçe Jandarma Komutanlığında yangın yönetim aracından çalışmaları yakındak takip etti.

Yumaklı, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye'nin birçok noktasında devam eden orman yangınlarına ilişkin son durumu aktardı. Bakan Yumaklı, "Antalya Kemer hariç diğer bölgelerdeki yangınlar kontrol altına alındı" diye konuştu.  

Kemer yangını havadan müdahale

"YERLEŞİM YERİ TEHDİDİ YOK" 

Söndürme çalışmalarının gece boyunca da devam edeceğini bildiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Şu an için herhangi bir yerleşim yeri tehdidi yok. Zaten olanlar için de gerekli tedbir alınmış. En azından tehdit arz edebilecek kısımları tedbiren boşaltmışlar. Şu an için herhangi bir yaralımız, can kaybımız ya da benzeri bir nahoş olayımız yok. İnşallah bunu da atlatacağız" dedi. 

"KARADAN MÜDAHALE ZORLUYOR"

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy da geceden beri faaliyetin devam ettiğini söyledi. Karadan müdahalenin topoğrafik yapı sebebiyle güçlükle ilerlediğini söyleyen Ersoy, "Kontrollü bir şekilde süreç yürütülüyor. Maalesef arazi topoğrafyası çok sıkıntılı. Karadan müdahalenin çok zor olduğu bir topoğrafya olduğu için süreç biraz uzuyor" ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: TGRT Haber, İHA, AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...