Tgrt Haber

Kemer'deki orman yangını 4'üncü gününde: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Temmuz 2023 10:15 - Güncelleme : 27 Temmuz 2023 10:38
Kemer'deki orman yangını 4'üncü gününde: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıkan orman yangınına 4'üncü günde havalanan helikopter ve uçaklar müdahale ediyor.

Sıcaklıkların her geçen gün artması nedeniyle yaşanan orman yangınları etkisini sürdürüyor. Antalya​'nın Kemer​ ilçesindeki bir ormanlık alanda 24 Temmuz Pazartesi akşam saatlerinde başlayan yangın 4. gününde kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Karadan ulaşımın güçlükle sağlandığı bölgedeki yangına gece saatlerinde gece görüşlü helikopterlerin desteğiyle karadan müdahale edildi.

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE

Gece boyu süren mücadelenin ardından günün ilk ışıklarıyla havalanan çok sayıda helikopter ve uçak da çalışmalara katıldı.

Bölgede görev yapan helikopterler, denizden aldıkları suyu yanan alanlara taşıyarak söndürme çalışmalarına destek veriyor. Karadan da çok sayıda arazöz, iş makinesi, itfaiye araçları ve orman işçileriyle alevlere müdahale ediliyor.

Kemer'deki orman yangını 4'üncü gününde: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

"YANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETMİYOR"

Tarım ve Orman Bakanı​ Yardımcı Veysel Tiryaki şu ifadeleri kulllandı:

Pazartesi saat 21.00 sıralarında başlayan yangının ardından 2 günü aşkın bir zaman geçti.  Yangınların arttığını görüyoruz. Son günlerde orman yangınlarıyla adeta bir mücadele var. Kemer’deki yangın kontrol altına alınmamış olmakla birlikte. Maalesef karadan müdahale edilemiyor.

Yangının ardından 8 dakika itibariyle havadan karadan müdahale devam etmiştir. Yangın büyük bir alana alınmamakla birlikte kayalıklar arasına sıkıştırıldı. Yangının başladığı saat itibariyle turistik alanları tehlikeye atan bir nokta yok. Buradaki yangın için için devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...