Tgrt Haber

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında TCG Anadolu'dan gövde gösterisi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
20 Temmuz 2024 18:22 - Güncelleme : 20 Temmuz 2024 23:19

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü nedeniyle TCG Anadolu Gemisi KKTC'de Girne açıklarında geçiş töreni gerçekleştiriyor. 50 Gemi ile gerçekleştirilen törende Akdeniz'de 21 pare top atışı yapıldı.

Kıbrıs'a Bülent Ecevit'in önderliğinde ve Mehmetçiğin azmiyle barışı getiren harekatın üzerinden tam 50 yıl geçti. Her yıl coşkuyla kutlanan harekatın 50. yılına özel kutlamalar da hazırlandı. 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında TCG Anadolu'dan gövde gösterisi - 1. Resim

KIBRIS'TA GÖVDE GÖSTERİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı törende Türk donanması gövde gösterisi yaptı. Türk yapımı TCG Anadolu'nun da katıldığı geçiş törenine 50 savaş gemisi eşlik etti. 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında TCG Anadolu'dan gövde gösterisi - 2. Resim

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan verilen bilgide, "TCG Anadolu (L-400), 21 Temmuz 2024 tarihi 10.00-17.00 saatleri arasında Girne açıklarında alargada halkın ziyaretine açılacak olup gemiye intikal Girne Turizm Limanından yapılacak deniz vasıtaları ile sağlanacaktır" ifadelerine yer verildi. 

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında TCG Anadolu'dan gövde gösterisi - 3. Resim

ANBEAN TAKİP EDİLDİ 

Girne Atatürk Anıtı etrafında geçit törenini ve gösteri uçuşunu takip edenler, bu anları coşku içerisinde cep telefonlarıyla kayda aldı.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında TCG Anadolu'dan gövde gösterisi - 4. Resim

Geçit töreni ve gösteri uçuşunu KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra bakanlar, kuvvet komutanları ve askerler izledi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında TCG Anadolu'dan gövde gösterisi - 5. Resim

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında TCG Anadolu'dan gövde gösterisi - 6. Resim

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...