Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu bütçe görüşmelerinde hükümete yüklendi

26 Şubat 2016 18:39
Kılıçdaroğlu bütçe görüşmelerinde hükümete yüklendi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu'na iki soru soruyorum" diyerek Külliye'yi ve Kaddafi'nin '250 bin doları'nı sordu.

TBMM'de 13 gün sürecek bütçe görüşmeleri başladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, bütçenin tümü üzerinde yaptığı konuşmada Hükümeti eleştirerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na iki sordu:

"Birincisi; ben vergi ödüyorum, herkes ödüyor, saray yapıyorsunuz. Ben vergisini ödeyen bir vatandaş olarak o sarayın maliyetini öğrenmek istiyorum, buraya gelin o sarayın maliyetini anlatın. Dönemin Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Libya'ya gitti. Kaddafi kendilerinden insan hakları ödülünü verdi. 250 bin dolar para verdi. 250 bin doları ne yapacaksınız, 'şehit veya gazi derneğine vereceğim' diyor. Siz Başbakansınız, İçişleri Bakanlığı size bağlı, bu paranın hangi vakfa bağışlandığını ben öğrenmek istiyorum. O para bir kişinin şahsına değil Türkiye Cumhuriyeti'ne verilmiştir"

Hükümetin ekonomik hedeflerini tutturamadığını savunan Kılıçdaroğlu, terör saldırılarının siyasi sorumluluğunun iktidarda olduğunu belirterek, "Bir yürekli adam çıkıp şu kabineden 'İstifa ediyorum' diyemedi. Ülkeyi yöneten bunu üstlenmezse bunun sorumlusu kim? İnsanda biraz ahlak olur" diye konuştu.

Anayasa Mahkemesi kararının ardından tahliye edilen gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül için de CHP lideri, "Yarı açık cezaevine hoşgeldiniz" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, HDP'li Tuba Hezer'in teröristin taziye ziyaretine gitmesini de eleştirerek "kabul edilemez" dedi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
isa27 Şubat 2016 10:40

Hic değişmezi bu adam. Ke-MAL

Sonraki Haber Yükleniyor...