Tgrt Haber

Kılıçdaroğlu'ndan İlker Başbuğ'un tahliyesine ilk yorum

07 Mart 2014 21:26
Kılıçdaroğlu'ndan İlker Başbuğ'un tahliyesine ilk yorum

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tahliyesini değerlendirirken, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, 17 Aralık operasyonuna ve haklarında yolsuzluk iddiaları bulunan bakanlara işaret ederek, ülkede yolsuzlukların üzerine gidecekleri sözünü verdi. İktidara geldiklerinde çiftçiler için mazotu 1,5 lira yapacaklarını, emekli aylığından kesilen yüzde 15 sosyal güvenlik destek primini kaldıracaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bir de bir propaganda daha yapıyorlar, efendim 'CHP gelirse, gelir desteğini kesecekmiş, engellilere yardım yapılıyor onları kesecekmiş'. Niye keselim? Tam tersine sizden çok daha fazla para vereceğiz, çünkü hortumları keseceğiz biz" diye konuştu.
İlker Başbuğ'un tahliyesi
Mitingin sonunda, Ergenekon davasından tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tahliye edildiği bilgisini alan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Ayın 30'unda bir tercih yapacağız, biri tarafta vatan evlatları var, öbür tarafta bakan evlatları var. Tercihi vatan evlatlarından yana kullanmaya hazır mısınız? Biz de hazırız. Bu arada arkadaşlarım mutlu bir haber verdiler. İlker Başbuğ'un serbest bırakıldığını söylediler. Ben merak ediyorum, 'ben o davanın savcısıyım' diyen bu başçalan acaba utanacak mı?"

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...