Tgrt Haber

Kilise katliamında yeni gelişme! Kritik deliller bulundu

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
30 Ocak 2024 11:13 - Güncelleme : 30 Ocak 2024 12:37

Santa Maria Kilisesi‘ndeki silahlı saldırının faillerinin taktığı maskelerin yanı sıra saldırı esnasında tutukluk yapan silahlardan biri bulundu. Ormanlık alanda bulunan silahın kırılmış olduğu görüldü.

İstanbul’un Sarıyer​ ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında maskeli iki kişi tarafından silahlı saldırı​ düzenlenmişti. İstanbul​ Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ayin sırasında gerçekleşen ve 1 kişinin öldüğü silahlı saldırı sonrası başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Kilise katliamında yeni gelişme! Kritik deliller bulundu

51 KİŞİ YAKALANDI, 23’Ü SINIR DIŞI EDİLDİ

Ekipler, yabancı plakalı bir otomobille olay yerine yakın bir noktaya kadar gelen ve kiliseye yaya olarak giren 2 zanlının, saldırının ardından aynı araçla kaçarak Başakşehir’de bir adrese gittiğini tespit etti. Bunun üzerine harekete geçen emniyet güçleri, saldırıyı gerçekleştiren ve onlarla bağlantılı olduğu değerlendirilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik 30 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonda, 51 kişiyi yakaladı. Gözaltına alınan 51 kişiden 23’ü olayla bağlantıları bulunmadığı gerekçesiyle idari işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi.

Kilise katliamında yeni gelişme! Kritik deliller bulundu

SİLAH ORMANLIK ALANDA PARÇALANMIŞ HALDE BULUNDU

Operasyonda, silahlı saldırıyı gerçekleştiren Tacikistan​ uyruklu A.K. ile Rus uyruklu D.T’nin yakalandıkları adresin çevresinde yapılan aramalarda, olayda kullandıkları kar maskeleri bulundu.

Olayda kullanılan silahların bulunmasına yönelik incelemelerde ise Sarıyer'deki 2 kilometrelik alanda 300 polisin katılımıyla arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerince yapılan ve metal dedektörlerin de kullanıldığı aramalarda, olayda kullanılan ve parçalara ayrılan el yapımı silah bulundu.

Söz konusu silahların saldırı esnasında tutukluk yapması, olası bir katliamın da önüne geçmişti.  Söz konusu gerçek İhlas  Haber Ajansı'nın servis ettiğgi görüntülerde ortaya çıkmıştı.

Kilise katliamında yeni gelişme! Kritik deliller bulundu

Görüntülerde 2 saldırganın kilise içinde Tuncer Murat Cihan'ı vurduktan sonra sağa sola ateş etmeye çalıştıkları, bu arada silahların tutukluk yapmasıyla bu amaçlarında başarılı olamadan kaçmak zorunda kaldıkları görülmüştü.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...