Tgrt Haber

Kilise saldırısıyla ilgili 17 DEAŞ üyesi yakalandı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
03 Şubat 2024 10:36 - Güncelleme : 03 Şubat 2024 11:20
Kilise saldırısıyla ilgili 17 DEAŞ üyesi yakalandı

Son dakika haberi: Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyla bağlantılı olan terör örgütü DEAŞ üyesi 17 şüpheli, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla yakalandı.

MİT ile EGM’nin koordineli çalışmaları sonucu, Afganistan’ın sözde ‘Horasan Vilayeti’ne bağlı olarak terör örgütü DEAŞ adına Türkiye’de faaliyet gösteren ve 28 Ocak’ta Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne gerçekleştirilen saldırıyla bağlantılı olan kişiler tespit edildi.

Kilise saldırısıyla ilgili 17 DEAŞ üyesi yakalandı - 1. Resim

17 KİŞİ YAKALANDI

İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlarda 17 kişi yakalandı ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.

Operasyon neticesinde, DEAŞ sözde Horasan Vilayeti’nin üye kazanma, finans ve lojistik faaliyetleri engellenerek Türkiye’ye yönelik planlarının engellenmesi sağlandı.

Kilise saldırısıyla ilgili 17 DEAŞ üyesi yakalandı - 2. Resim

NE OLMUŞTU?

Santa Maria Kilisesi’nde 28 Ocak’ta meydana gelen silahlı saldırıda Tuncer Cihan hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan çalışma kapsamında 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 51 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Şüphelilerden olayla bağlantısı olmadığı belirlenen 23’ü işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti.

Soruşturma kapsamında dün yakalanan 9 zanlıdan 3'ü de işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sefa 3 Şubat 2024 10:42

Çok iyi

Sonraki Haber Yükleniyor...