Tgrt Haber

Kirayı 22 kuruş eksik yatırdı, mahkemenin kararıyla neye uğradığını şaşırdı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Sözcü
09 Haziran 2023 09:52 - Güncelleme : 09 Haziran 2023 09:52
Kirayı 22 kuruş eksik yatırdı, mahkemenin kararıyla neye uğradığını şaşırdı

Bursa'da kirasını 22 kuruş eksik yatıran adam, mahkemeden çıkan kararla neye uğradığını şaşırdı. Açılan davada kiracıyı haksız bulan mahkeme, tahliyesine karar verdi.

Bursa​'nın Nilüfer​ ilçesinde mahkemeye taşınan kiracı-dükkan sahibi anlaşmazlığından çıkan karar duyanların şaşkına çevirdi. 7 yıldır ahşap dekorasyon ürünleri ticareti yapan Suat Eken, dükkat sahibinin kirayı bir anda 4 katına çıkarmasını kabul etmedi.

FAHİŞ ZAMMI KABUL ETMEDİ

Sözcü'de yer alan haberde; Eken, kirayı 4 bin 700 TL'den 14 bin TL'ye yükseltmek isteyen dükkan sahibi ile yasak oranlar çerçevesinde anlaştı. Eken, artış yapılan kirayı 22 kuruş eksik yani 7 bin 453 TL yatırınca, dükkan sahibi tarafından mahkemeye verildi.

KİRACIDAN İCRA İNKAR TAZMİNATI DA ÖDEMESİ İSTENDİ

Bursa 3. İcra Hukuk Mahkemesi, Eken’i haksız bularak, iş yerinden tahliyesine karar verdi. Mahkeme ayrıca 22 kuruş üzerinden yüzde 20 icra inkar tazminatının da kiracıdan alınmasına hükmetti.

“BEN BU ADALETSİZLİĞİ KINIYORUM”

Karara tepki gösteren işletme sahibi Suat Eken, şöyle konuştu:

"2017 yılından beri çalıştırdığım işletmemin dükkan sahibi, 4 bin 700 TL olan kira bedelini 14 bin TL’ye yükseltti. Ancak bu talebini kabul etmeyerek, yasaların bana tanıdığı artış yoluna gittim. İlk ödemede 22 kuruş eksik ödeme yapmışım.

Daha sonra bunu düzelterek fazlasını ödedim ve her ayın dekontunu da kendisine attım. Dükkan sahibi 22 kuruşu bahane ederek avukatı aracılığıyla bana dava açmış. 6 Haziran’da görülen davada, bir üst mahkemeye itiraz yolu kapalı olmak üzere tahliye kararı verildi. Ben bu adaletsizliği kınıyorum ve gereğinin yapılmasını istiyorum"

Kaynak: Sözcü

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...