Tgrt Haber

Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut, İspanya'da yakalandı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
06 Eylül 2023 15:27 - Güncelleme : 06 Eylül 2023 15:56
Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut, İspanya'da yakalandı

Son dakika haberi: Kırmızı bültenle aranan 'Delilerin delisi' lakabıyla tanınan Muhammed Yakut, İspanya'nın kuzeyinde polis tarafından yakalandı. Santander'de gözaltında tutulan Yakut'un Türkiye'ye iadesi bekleniyor.

Kırmızı bültenle her yerde aranan, seçimden önce 'Delilerin delisi' isimli sosyal medya kanalında yayınladığı videolarla tanınan Muhammed Yakut, İspanya​'da yakalandı. Yakut'un ülkenin kuzeyinde polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

BAKANLIK KIRMIZI BÜLTEN​ ÇIKARMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, şüpheli Muhammed Yakut hakkında 'nitelikli yağmaya teşebbüs' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma' suçlarından tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı.Savcılık daha sonra Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarılması için de Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu.

Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut, İspanya'da yakalandı

İspanyol emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca "Birden fazla kişi tarafından birlikte yağma" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme ve yayma" suçlarından soruşturma başlatılan ve 25 Mayıs'ta kırmızı bülten çıkarılan Yakut, dün İspanya'nın kuzeyindeki Santander kentinde kimlik kontrolüne takıldı.

GÖZALTINDA TUTULUYOR

Türkiye'nin iade talebi dolayısıyla Yakut'un yakalanmasıyla ilgili bilgilerin Madrid Büyükelçiliğine bu sabah iletildiği ve yasal sürecin başlatıldığı öğrenildi. Şahıs, halihazırda Santander'de gözaltında tutuluyor.

İADESİ BEKLENİYOR

İade, Türkiye'de Adalet ve Dışişleri bakanlıklarından gelecek bilgilerin İspanya'da ulusal mahkemeye ulaştırılması ve mahkeme kararının ardından gerçekleşebiliyor.

CAN TANRIYAR TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında 30 Nisan'da Yakut'a bilgi aktardığı iddiasıyla Can Tanrıyar tutuklanmıştı.

Kırmızı bültenle aranan Muhammed Yakut, İspanya'da yakalandı

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Uğur 6 Eylül 2023 19:38

Benim adresim belli kaçmıyorum biryere diyarbakır dayım diyordu

Sonraki Haber Yükleniyor...