Tgrt Haber

Kışlada yeni dönem: Askerlere sivil hat yasağı kalktı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
03 Ağustos 2023 21:46 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 21:49
Kışlada yeni dönem: Askerlere sivil hat yasağı kalktı

"Askercell" uygulaması kapsamında hat sahibi olabilen askerler artık sivil hatlarını da kullanabilecek. Milli Savunma Bakanlığı, sivil hayatta kullanılan GSM hatlarının artık kışlalarda da kullanılabileceğini duyurdu. Askerler, kullandıkları GSM hattının bayisine başvurarak hatlarını kısıtlı özelliklere sahip telefonlarda kullanabilecek ve bu hizmet için herhangi bir ücret ödemeyecekler.

MSB​, askerlerin sivil hayatta kullanılan GSM hatlarını kışlalarda da kullanılabilmesine yönelik uygulamayı başlattıklarını duyurdu.

Askerler, kullandıkları GSM hattının bayisine başvurarak ücretsiz bir şekilde GSM hatlarını kısıtlı özelliklere sahip telefonlarla kullanabilecekler.

MSB tarafından yapılan açıklamada, "Erbaş ve Erlerimizin kullanımına sunulan 'Askercell' uygulaması kapsamında; askerlik hizmeti öncesinde kullanılan hatların herhangi bir ücret ödemeden kısıtlı hatta çevrilmesi, terhisi müteakip ise yine eski hattın özelliklerine döndürülmesi konusunda düzenleme gerçekleştirilmiştir. Böylelikle askerlerimiz, sivilde kullandıkları hatlarını askerlik hizmeti süresince kullanma imkanına kavuşmuştur" denildi.

Askerler, tuşlu telefonlarda kullanmak üzere Askercell ve Askerfone hatlarından almak durumunda kalıyordu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...