Tgrt Haber

Kızılay ve AFAD'dan 'İsrail, Gazze'de AFAD binasını vurdu' iddiasına yalanlama 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
30 Ekim 2023 19:40 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 19:49
Kızılay ve AFAD'dan 'İsrail, Gazze'de AFAD binasını vurdu' iddiasına yalanlama 

İsrail'in Gazze Şeridi'nden Kızılay'a ait bir depoyu vurduğu iddiası gündeme bomba gibi düşerken Türk Kızılay'dan ve AFAD'dan iddialara ilişkin yalanlama geldi. Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir depomuz bulunmamaktadır" denildi. AFAD ise, "Gazze'de herhangi bir lojistik depo bulunmamaktadır" diye açıklama yaptı. 

İsrail savaş uçakları, Gazze’ye bugün düzenlendiği hava saldırılarında Türk Kızılayı'nın deposunu vurduğu ve büyük hasar olduğu servis edildi. 

Türk Kızılay'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gazze​'de Türk Kızılay olarak inşasına destek sağladığımız, Filistin Kızılayı​'na ait insani yardım deposunun ağır bombardıman sonucu ciddi hasar aldığı, kullanılamaz halde geldiği bilgisi ve görüntüleri bugün tarafımıza ulaşmıştır.

Söz konusu depo, insani yardım faaliyetlerimizde birlikte çalıştığımız Filistin Kızılayı'na ait olup Gazze'de Türk Kızılay'a ait bir depomuz bulunmamaktadır" dedi. 

https://twitter.com/Kizilay/status/1719018220852490572

AFAD DA YALANLADI 

AFAD'dan yapılan açıklamada ise, "Bazı sosyal medya hesaplarında İsrail tarafından, AFAD’ın kullandığı binanın ağır hasar aldığı yönündeki iddialar üzerine açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur. Gazze'de kurumumuza ait faaliyet gösteren herhangi bir lojistik depo bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi. 

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1719022190241231108

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...