Tgrt Haber

KKTC'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 7 günlük yas ilan edildi

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Şubat 2023 01:50 - Güncelleme : 07 Şubat 2023 01:59
KKTC'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından 7 günlük yas ilan edildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem faciası nedeniyle 7 günlük yas ilan edildi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, Meclis'te yapılacak olan oturumlar iptal ettiğini duyurdu, bayraklar yarıya indirildi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti​ (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar​, Kahramanmaraş​ merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle 7 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı. 

Resmi devlet televizyonu BRT'den halka seslenen Cumhurbaşkanı Tatar, ana vatan Türkiye​'nin acısını paylaşmak ve KKTC'nin dayanışmasını göstermek amacıyla bugünden haftaya pazartesine kadar ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ 

Tatar'ın açıklamasının ardından KKTC'deki resmi kurum ve kuruluşlar ile özel iş yerlerinde bayraklar yarıya indirildi.

Öte yandan depremler nedeniyle KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde bu hafta yapılacak oturumlar, mecliste temsil edilen ve grubu bulunan tüm partilerin mutabakatı ile ertelendi.


Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...