Tgrt Haber

'Koca Yusuf'lar Türkiye'ye döndü: Erdoğan Ukrayna'dan gelen A400M uçağının personeline seslendi

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
21 Aralık 2022 11:01 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 11:30
'Koca Yusuf'lar Türkiye'ye döndü: Erdoğan Ukrayna'dan gelen A400M uçağının personeline seslendi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hava sahasının kapatılması nedeniyle kaldıkları Ukrayna'dan dönen iki A400M uçağının personeline hitap etti. Uçak ekiplerine "hoş geldiniz" diyerek seslenen Erdoğan, "Bu sıkıntılı anda, uçaklarımızı alıp getirdiniz, bundan dolayı sizleri milletim adına tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​, hava sahasının kapatılması nedeniyle kaldıkları Ukrayna​'dan dönen iki A400M uçağının personeline hitap etti. Uçak ekiplerine "hoş geldiniz" diyerek seslenen Erdoğan, "Bu sıkıntılı anda, uçaklarımızı alıp getirdiniz, bundan dolayı sizleri milletim adına tebrik ediyorum" dedi.

UKRAYNA VE RUSYA​'YA TEŞEKKÜR

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Ukrayna'da uzun bir süredir bekleyen nakliye uçaklarımızın ve personelimizin ülkemize sağ salim dönmüş olmaları bizleri birçok sıkıntıları aşmanın yanında mutluluğa eriştirdi. Gerek Ukrayna gerekse Rusya'nın temsil makamlarına da şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı anda, uçaklarımızı alıp getirdiniz, bundan dolayı sizleri milletim adına tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Daha nice yolculukları, yolları beraber aşacağımıza olan inancım tamdır."

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla insani yardım götürmek ve vatandaşlarımızı tahliye etmek maksadıyla Ukrayna'ya giden, hava sahasının kapatılmasıyla Kiev'de 10 aydır mahsur kalan A400M tipi iki kargo uçağı dün Türkiye'ye döndü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 'Koca Yusuf' olarak adlandırılan A400M tipi iki uçağımızın Bristol Havaalanı'ndan kalkış yaparak ana üsleri olan Kayseri'ye akşam saatlerinde emniyetle indiğini duyurmuştu.

''KOCA YUSUF" A40MM ATLAS'IN ÖZELLİKLERİ NELER?

"Koca Yusuf - Uçan Kale" adı ile anılan uçakların gerçek adı A40MM Atlas'dır. 75 tonu aşkın ağırlığı, 9 bin kilometreye yakın menzili ve üstlendiği zorlu görevlerle bu sıfatları layığıyla taşıyor.

Koca Yusuf'un uzunluğu tam 44 metre ve hemen hemen 14 katlı bir bina kadar büyük. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kullandığı diğer nakliye uçaklarından daha büyük ve neredeyse 2 kat daha fazla ağırlık taşıyabiliyor. Dünyanın her noktasındaki afet ve kriz noktalarına yardım taşıdı. Malatya ve Elazığ'da yaşanan depremlerde, Van'daki çığ faciasında yardımların ulaştırılmasında başrol oynadı.

KOCA YUSUF'UN İLK GÖREVİ

'Koca Yusuf'lar ilk görevine 2014 yılında başladı. Ancak önce pandemi başlangıcında Çin'den Türk vatandaşlarının tahliyesinde, son olarak da Afganistan'dan Mehmetçik'i Türkiye'ye sağ salim taşımasıyla tüm dikkatleri üzerine topladı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...