Tgrt Haber

Sıcaklık artışı sonrası Kocaeli'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
24 Ağustos 2023 14:10 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 14:23
Sıcaklık artışı sonrası Kocaeli'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı 

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, tescilli ve kontrollü mesire yerleri hariç ormanlara girişler yasaklandı. Açıklamada, nem oranının da anormal derecede düşük seyrettiği belirtildi. 

Artan sıcaklıklar ve düşük nem oranı sebebiyle Kocaeli​'de ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Valilikten yapılan açıklamada, şehirde son günlerde hava sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve nem oranının anormal derecede düşük seyrettiği bildirildi. 

Bu durumların göz önüne alındığı belirtilen açıklamada, ormanlık alanda yoğunlaşan insan-araç hareketliliğinin etkisi ve kusurlu davranışlar sonucu yangın çıkabileceğinin değerlendirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:  

"ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ İKİNCİ BİR EMRE KADAR YASAKLANDI" 

"Ülkemizin ve ilimizin akciğerleri ormanlarımızda çıkabilecek yangınların önlenmesi amacıyla Kocaeli sınırları içerisindeki tescilli ve kontrollü mesire yerleri hariç ormanlara girişler ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır. Orman yangını​ yaşanmaması ve milli servetimiz ormanlarımızın korunması amacıyla alınan tedbir ve kararlar, ilgili kurumlar ve güvenlik güçlerince hassasiyetle takip edilecek olup, uymayanlar hakkında adli işlem tesis edilecek ve idari para cezası uygulanacaktır."

Açıklamada, vatandaşların konuyu hassasiyetle takip etmeleri ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezine iletmeleri talep edildi. 

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...