Tgrt Haber

Kocaeli'de teröristlerin büyük eylemi engellendi: Ekipler yüzlerce kamerayı inceledi

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
19 Nisan 2022 11:29 - Güncelleme : 19 Nisan 2022 11:37

Türk güvenlik güçleri terör örgütlerine nefes aldırmıyor. Terör örgütünün desteğini arkasına alan bir grubun büyük eylem planı çökertildi. Kocaeli’de toplu taşıma araçlarına yapılacak tehlike saldırı yüzlerce kamera incelenerek önlendi.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütünün büyük eylem hazırlığına karşı çalışma başlattı. Ekipler, Kocaeli’de toplu taşıma araçlarına kundaklama eylemi yapılacağı istihbaratına ulaştı. Terör örgütünün talimatıyla, kent merkezlerinde büyük eylem hazırlığında olan grup özel ekipler tarafından yakalandı.

Kocaeli'de teröristlerin büyük eylemi engellendi: Ekipler yüzlerce kamerayı inceledi

5 BİN DOLARLIK ANLAŞMA

Ekipler, örgüt üyelerinin eylem yapmak için keşif yaptıklarını, keşif videosunu da diğer örgüt mensuplarına gönderdiklerini belirledi. Eylemi gerçekleştirecek şahısların, terör örgütü ile 5 bin dolara anlaştıkları tespit edildi. Gelişmeler üzerine Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri hemen harekete geçti.

KENTİN İKİ YAKASINDA İKİ GRUP

Eylemin başarılı olmaması için terörle mücadele dedektifleri, aynı gün hızlı bir şekilde harekete geçti. Kentin iki yakasında kurulan 10 ekip, tek tek güvenlik kameralarını incelemeye başladı. Yüzlerce kamera inceleyen ekipler, şüpheliyi tespit etmeyi başardı. Kameralar üzerinden takibi sürdüren ekipler, zanlı ve iki ortağının adresini tespit ederek operasyonla gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüpheli H.E.H., yapacağı eylem karşılığında örgüt mensuplarından 5 bin dolar teklif aldığını itiraf etti. Zanlının telefonunda yapılan incelemede ise keşif videolarına da ulaşıldı. Ekipler, keşif videolarının terör örgütüne gönderildiğini de tespit etti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kocaeli'de teröristlerin büyük eylemi engellendi: Ekipler yüzlerce kamerayı inceledi

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...