Tgrt Haber

Kocaeli'deki patlamanın şiddetini anlatmaya bu sözler yetti: Ev sallandı, deprem zannettik

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Ağustos 2023 20:53 - Güncelleme : 07 Ağustos 2023 21:27

Kocaeli'de TMO silolarında meydana gelen büyük patlamada çevredeki vatandaşlar yaşadıkları korku dolu anları anlattı. Büyük bir ses duyduğunu söyleyen bir kadın, "Ev sallandı, pencerelerimiz açıldı. Deprem oluyor zannettik" dedi.

Kocaeli'de Derince​ limanında TMO​'ya ait siloda öğle saatlerinde büyük bir patlama​ meydana geldi. Yoğun duman ve toz bulutuna neden olan patlama sonucu bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bölgeye ulaşan ekiplerce yapılan ilk incelemede, patlamada 12 kişinin yaralandığı yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

TMO'ya yakın bölgede oturan vatandaşlar ise meydana gelen şiddetli patlamada büyük korku yaşadı. Mutfakta yemek yedikleri sırada patlamanın meydana geldiğini söyleyen Dilek Şen, "Bugün 14.40 sıralarında mutfakta yemek yiyorduk, bir anda çok büyük bir patlama sesi duyduk. Ev sallandı, pencerelerimiz açıldı. Deprem oluyor zannettik. Bayağı büyük bir sarsıntıydı. Balkona çıktım ve büyük bir toz bulutu gördük. Ben askeriyede patlama olduğunu düşündüm. Koku olur diye pencereleri kapattım. Zaten hemen itfaiye, polis ve ambulansın geldiğini gördük. Kalabalık çoğaldı. Televizyona baktık ve haberlerde gördük. Korku yaşadık. Etkilendik, yeni kendimize geldik diyebilirim" dedi.

"BİR DAHA BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMAK İSTEMİYORUM"

Yaklaşık 1 senedir Derince'de ikamet ettiğini söyleyen Şen, "Riskli bir bölge olduğunu fark ettim. Ben 1 senedir burada oturuyorum. Bir daha böyle bir şey yaşamak istemiyorum. Yetkililerden de tedbir almalarını rica ediyorum. Rabbim bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Kocaeli'deki patlamanın şiddetini anlatmaya bu sözler yetti: Ev sallandı, deprem zannettik

"DIŞARIDA TOZ BULUTU VARDI"

Şen'in kızı Melisa Zeynep ise, "Annemle birlikte evdeydik. Yemek yerken şiddetli ses duyduk. Balkona çıktığımızda dışarıda toz bulutu vardı. Korktuk, deprem oldu sandık ama deprem değilmiş" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...