Tgrt Haber

Komando ve özel harekat birimlerine özel görev

28 Ekim 2015 11:38
Komando ve özel harekat birimlerine özel görev

Jandarma Genel Komutanlığında güvenlik tedbirleri seçim öncesinde en üst seviyeye çıkarıldı.

Seçim güvenliğine yönelik  çalışmalarını en üst seviyeye çıkaran Jandarma Genel Komutanlığı, kritik  bölgelere komando ve özel harekat birimleri sevk etti. Jandarma Genel Komutanlığında güvenlik tedbirleri seçim öncesinde en  üst seviyeye çıkarıldı. 
 Vatandaşların oylarını rahatlıkla kullanmaları ve iradelerini sandığa  yansıtmalarına yönelik tedbirler alan İçişleri Bakanlığı, seçim günü 255 bin  emniyet görevlisi ile 130 bin jandarma personeli görevlendirdi. 
 Jandarma Genel Komutanlığı da seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla  özellikle Doğu ve Güneydoğu'da tedbirleri arttırdı, kritik bölgelere komando ve  Jandarma Özel Harekat birlikleri sevk edildi. 
 Tutanakların, sandıkların ve torbaların il ve ilçe seçim kurullarına  naklinin yanı sıra seçim görevlilerinin görev yerlerine gidişine yönelik de  önemler alındı. Bununla ilgili bazı bölgelerde zırhlı araç ve helikopterlerden  faydalanılması planlanıyor. Seçim nedeniyle bazı birliklerin de görev yerlerinde  değişikliğe gidildi. Seçim güvenliği kapsamında batıdaki bazı birlikler, Doğu ve  Güneydoğu'ya geçici olarak sevk edildi. 
 Oy verme süreleri 
  Türkiye, 26. Dönem Parlamentosunun üyelerini belirlemek üzere 1  Kasım'da sandık başına gidiyor. 16 siyasi partinin yarışacağı 1 Kasım'daki  seçimde oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başlayacak ve saat 17.00'de sona  erecek. Ancak YSK'nın kararı uyarınca Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis,  Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari,  Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon,  Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis ile bu  illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme başlangıç ve bitiş saatleri  07.00-16.00 olarak uygulanacak. 
  Oy sandıkları bu illerde saat 16.00'dan önce, geri kalan illerde ise  17.00'den önce açılamayacak. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...