Tgrt Haber

Komşudan iadeiziyaret! Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis İstanbul'a gelecek

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
07 Aralık 2023 22:10 - Güncelleme : 07 Aralık 2023 23:40
Komşudan iadeiziyaret! Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis İstanbul'a gelecek

Son dakika haberi: Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, şubat ayında iş dünyası ile temaslarda bulunmak adına İstanbul'a gelecek.

Yunanistan​ Başbakanı Kiriakos Miçotakis​, Cumhurbaşkanı Erdoğan​'ın Yunanistan ziyareti sonrası iadeiziyaret kararı aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Yunan lider Şubat ayında İstanbul​'a gelecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in davetine icabetle Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak için 6 yıl sonra ilk defa Yunanistan'a gitti.

Görüşme verimli geçti, Türkiye​ ve Yunanistan arasında anlaşma, mutabakat muhtırası ve bildirgeler imzalandı. Dünyanın takip ettiği ziyaret, Yunan basınına da olumlu olarak yansıdı. 

İSTANBUL'A ZİYARET 

Erdoğan'ın daveti sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kiriakos Miçotakis'i İstanbul'a davet ettiği öğrenildi. 

Miçotakis'in iş dünyası delegasyonu ile Şubat ayında İstanbul'a gelerek temaslarda bulunacağını öğrenildi. Miçotakis'in Mart ayındaki yerel seçimden sonra da Ankara'ya resmi ziyarette bulunması bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...