Tgrt Haber

Kontrollü yıkım! Devasa bina yerle bir oldu: O anlar saniye saniye kameralara yansıdı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
09 Ağustos 2024 09:20 - Güncelleme : 09 Ağustos 2024 11:38

Asrın felaketinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay'da zarar gören 16 katlı bina kontrollü olarak iş makinesiyle yıkıldı. Devasa binanın kağıt gibi yerle bir olma anı ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay​'da mahkeme süreci sona eren binaların yıkım​ ve enkaz kaldırma çalışmaları aralıksız sürüyor.

O ANLAR SANİYE SANİYE KAMERADA...

Antakya​ ilçesi Saraykent Mahallesi'nde bulunan 16 katlı apartman da iş makinesiyle kontrollü olarak yıkıldı. Devasa binanın kağıt gibi yerle bir olma anı ise saniye saniye kameralara yansıdı.

Kontrollü yıkım! Devasa bina yerle bir oldu: O anlar saniye saniye kameralara yansıdı - 1. Resim

16 katlı binanın yıkımı esnasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bazı vatandaşlar ise kontrollü yıkımı izledi.

Kontrollü yıkım! Devasa bina yerle bir oldu: O anlar saniye saniye kameralara yansıdı - 2. Resim

"BİNA KONTROLLÜ BİR ŞEKİLDE YIKILDI'

Yıkıma şahit olan Alican Dalyan, “Arkadaki bina depremlerde bayağı bir hasar aldı. Binanın yerin altında 3 katı var. Binanın mühendisi yerin altına 3 kat yaptığı için depremde sağlam olduğundan insanlar kurtulabildi. Dün bina kontrollü bir şekilde geriye doğru yıkıldı. Yıkım ekipleri tedbir amaçlı insanları uyardılar ve çevreyi boşaltmalarını istediler. Yıkım ekiplerinin istedikleri gibi geriye doğru olduğu yere çöktü” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...