Tgrt Haber

Son dakika! Konya'da Türk Yıldızları'na ait askeri eğitim uçağı düştü: MSB nedenini açıkladı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
06 Aralık 2022 13:09 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 15:06

Son dakika haberi: Konya Karatay'da Türk Yıldızları'na ait F-5 eğitim uçağı düştü. MSB'den yapılan açıklamada uçağın kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle kaza kırıma uğradığı ve pilotun atlayarak kurtulduğu bildirildi. Aynı noktada daha önce de bir uçağın kaza kırıma uğradığı ve bir pilotun hayatını kaybettiği öğrenildi.

Konya​ ile Karapınar​ ilçeleri arasındaki bir alana Türk Yıldızları​'na ait F-5 eğitim uçağı düştü. Deneyimli pilotun kazadan fırlama koltuğunu kullanarak paraşütle kurtulduğu ve tedbir amaçlı olarak Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

MSB: KAZA KUŞ ÇARPMASI SONUCU YAŞANDI

Kaza sonrası Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamada, "Türk Yıldızları ekibine ait F5 uçağı, kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle Konya'da kaza kırıma uğradı. Uçaktan atlayarak kurtulan pilotun sağlık durumu iyi" ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1600074334386544640

VALİ ÖZKAN'DAN PİLOTA ZİYARET

Konya Valisi Vahdettin Özkan, düşen Türk Yıldızları uçağının pilotunu ziyaret ederek, doktorlardan ve askeri yetkililerden durumu ile ilgili bilgi aldı.

Son dakika! Konya'da Türk Yıldızları'na ait askeri eğitim uçağı düştü: MSB nedenini açıkladı

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞ

Nisan 2021'de aynı noktada Türk Hava Kuvvetleri'ne ait NF-5 uçağının düştüğü ve pilotun şehit olduğu öğrenildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...