Tgrt Haber

Son dakika! Kopenhag'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıya Dışişleri'nden sert tepki!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
25 Temmuz 2023 21:35 - Güncelleme : 25 Temmuz 2023 22:32
Son dakika! Kopenhag'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik alçak saldırıya Dışişleri'nden sert tepki!

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da bugün düzenlenen Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kopenhag'da, biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz" denildi. 

Danimarka​'nın başkenti Kopenhag​'da Kur'an-ı Kerim​'e yönelik alçak saldırılar bitmek bilmiyor! Ülkedeki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri bugün önce Mısır'ın, daha sonra da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an yaktı. 

İslam'a hakaret içeren sloganlar atan ve İslam karşıtı pankart açan grup üyeleri, Kur'an-ı Kerim'i yakma anını, sosyal medya hesaplarından canlı şekilde paylaştı. Grup, Kur'an-ı Kerim'i yakmadan önce üzerine ayakkabı ile oyuncak bir domuz koydu. Provokasyonlar polisin büyük güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. 

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA GELDİ

Skandal provokasyonların ardından Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı kınama mesajı yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kopenhag'da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları olayların oluşturuacağı sonuçların vahametini göremediklerini göstermekte" denildi. 

Bu tarz saldırıların sadece milyarlarca Müslümanı rencide etmekle kalmayıp toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar verdiği vurgulayan Bakanlık "Danimarka makamları, bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalı" dedi.

İLK DEĞİL! 

Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde 22 Temmuz'da Kur'an-ı Kerim'i yakan grup, 24 Temmuz'da sırasıyla İran ve Irak'ın Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı.

Grup, daha önce Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenleyerek, İslam'a hakaret etmişti.

Danimarka, 22 Temmuz'da ve 24 Temmuz'da Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadığını belirten açıklamalarda bulunmuştu.

 https://twitter.com/TC_Disisleri/status/1683906868115013653

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...