Tgrt Haber

Kore'de yaşayan Türk anlattı! Resmen zorla doğum yaptırdılar: "Acıdan ciğerlerim yırtıldı"

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
22 Şubat 2024 09:01 - Güncelleme : 22 Şubat 2024 09:25

Kore'de yaşayan Türk yaşadığı korkunç doğum anını takipçileriyle paylaştı. Bebeğinin 38 haftalıkken zorla doğurtulduğunu söyleyen genç kadın, çektiği acıyı ilk günkü gibi hissettiğini söyledi.

Kore'de yaşayan ve sık sık TikTok​'ta paylaşımlar yapan Gizem​ isimli kadın yaşadığı doğum​ tecrübesini takipçileriyle paylaştı. Doktorun henüz 38 haftalık olan bebeği doğurtmak istediğini söyleyen genç kadın, doktoru dinleyerek doğuma girdi.

Genç kadının doğumda işler hiç tahmin ettiği gibi olmadı. Doğumda oldukça zorlandığını söyleyen kadın, "Aynı ilk günkü gibi aynı acıyı hissediyorum. Bildiğiniz tepe çıktı ve karnıma bastırdı" dedi.

"TÜRKİYE'DE 40 HAFTAYA KADAR BEKLENİYOR" 

Türkiye'de 40. haftaya kadar doğum için beklenildiğini söyleyen genç kadın, "Hamileliğimin son haftalarına doğru her zaman gittiğim kadın doğum hastanesindeki doktorum 38 hafta 2 gün olduğunda çocuğu doğurmam gerektiğini daha fazla kilo alırsa doğumun zorlaşacağını söyledi. Biz de 'Doktor söylüyorsa doğrudur' diye düşündük. Normalde Türkiye'de eğer bir sağlık sorunu yoksa 40. haftaya kadar bekleniliyor" dedi.

"ÇOCUĞUM GÖZLERİNİ AÇAMADI"

Türk doktorlarının kıymetinin bilmesini gerektiğini söyleyen genç kadın, "Aynı ilk günkü gibi aynı acıyı hissediyorum. Eşim yanımdaydı eşim benim o halimi görünce ağlamaya başladı. Bebeğimi doğurdum. Vücudumda bir sürü komplikasyonlar oldu. Benim çocuğum 3 gün boyunca gözünü açamadı çünkü doğmaya hazır değildi. Türk doktorlarını öpün başınıza koyun. Onlar gerçekten çok değerli" diye konuştu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...