Tgrt Haber

Koruma altındaki vaşak önce poz verdi sonra ortadan kayboldu

Editör: Banu İriç / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Şubat 2024 11:25 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 11:26

Tunceli'de nesli tükenme tehdidi altındaki vaşağın fotoğrafçıya önce adeta poz vermek için durduğu ardından gözden kaybolduğu anlar dikkat çekti.

Dünya'da nesli koruma altına alınan vaşak, Tunceli​'de doğa fotoğrafçısı tarafından görüntülendi. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak, Munzur Vadisi Milli Parkında doğa fotoğrafçısı Ömer Tanış tarafından kayıt altına alındı. Kendisini görüntüleyen Tanış’a adeta poz veren vaşak, daha sonra kayalık alandan ormana doğru giderek gözden kayboldu.

Koruma altındaki vaşak önce poz verdi sonra ortadan kayboldu - 1. Resim

Yaklaşık 6 yıldır Tunceli’de yaşadığını söyleyen Ömer Tanış, ''Uzun zamandır doğa fotoğrafları çekiyorum. Daha önce semender, dağ keçisi, ayı, su samuru çekmiştim. En çok çekmek istediğim canlı vaşaktı. Sonunda denk geldim. Karşı kayalıklarda bulunan keçileri izliyordu avlamak için. Birkaç kare fotoğrafını çektikten sonra gözden kayboldu” dedi.

Koruma altındaki vaşak önce poz verdi sonra ortadan kayboldu - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...