Tgrt Haber

Havada bir garip olay: Meyve kokusu THY uçağına acil iniş yaptırdı

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Mart 2023 20:37 - Güncelleme : 05 Mart 2023 20:53
Havada bir garip olay: Meyve kokusu THY uçağına acil iniş yaptırdı

İstanbul-Barcelona seferini yapan yolcu uçağında bulunan yasak durian meyvesinin kabindeki kokusu uçağın geri dönmesine neden oldu.

THY​'nin yolcu uçağı, saat 15.35'te Barcelona​ seferini yapmak üzere İstanbul Havalimanı'ndan havalanmasından bir süre sonra kabin içerisinde bulunan koku detektörlerinin devreye girmesi ve uçak​ içinde kötü koku alınması üzerine uçağın kaptan pilotu İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek acil iniş için izin istedi.

Uçak Havalimanı’na inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. Uçakta yapılan kontrollerde kabin içerisinde yayılan kokunun kargo bölümünde bulunan durian meyvesinden kaynaklandığı belirlendi. Yolcuların THY tarafından tahsis edilen başka bir uçakla Barcelona'ya gideceği öğrenildi.

YASAKLI MEYVE DURİAN

THY uçağını geri döndüren durian meyvesi, Malezya, Tayland ve Güneydoğu Asya kökenli bir bitki olmasının yanı sıra tadından çok kokusu ile biliniyor. Kokusunun keskin olması nedeniyle kapalı alanlara sokulmasına izin verilmiyor.

'TADI CENNET, KOKUSU CEHENNEM'

Durian aşırı bunaltan kokusu ve dış görünüşü nedeniyle gerçekten oldukça farklı bir meyve türüdür. Durian meyvesi Tayland, Güneydoğu Asya, Vietnam ve Malezya gibi ülkelerde yetişen bir meyvedir. Lezzetinden çok kokusu ile tanınır. Hatta bu meyvenin otellere, otobüslere, metroya ve havalimanlarına getirilmesine izin verilmiyor.

Havada bir garip olay: Meyve kokusu THY uçağına acil iniş yaptırdı

Kötü kokusu ve kabuğunun diken dolu olması cehennem, faydaları ve lezzeti ile cenneti hatırlatması meyveye bu ismin verilmesine neden olmuştur.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...