Tgrt Haber

Köylüler susuzluktan dert yandı: İnekleriyle yolu kapattılar! Duş almak için...

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Temmuz 2023 21:43 - Güncelleme : 23 Temmuz 2023 22:22
Köylüler susuzluktan dert yandı: İnekleriyle yolu kapattılar! Duş almak için...

Yaz aylarında yaşanan su kesintisi sıkıntısı Yalova'daki köylülerin tepkisine yol açtı. Hayvanların susuzluktan öldüğünü iddia eden besiciler, inekleriyle yol kapattı. Susuzluk yaşayan köylülerin de destek vermesiyle eylem kitleselleşti. Köylüler duş almak için akrabalarına gittiklerini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Yalova​'da susuzluktan dert yanan köylüler, seslerini duyurabilmek için sıra dışı bir eyleme imza attı. Merkeze bağlı Kirazlı köyünde su kesintisinden dolayın hayvanların susuzluktan öldüğünü iddia eden besiciler, yol kapatırken susuzluk​ yaşayan köylüler de eyleme destek oldu.

Geçtiğimiz günlerde susuzluk nedeniyle basın açıklaması yapan köylüler, bu sefer seslerini daha güçlü şekilde duyurmak için harekete geçtiler. 

Susuzluk nedeniyle aynı sıkıntıyı yaşayan Kirazlı ve Elmalı köylüleri, yol kapatarak yaşanan duruma tepki gösterdi. 

İNEKLERİ GETİRİP YOL KAPATTILAR

Eylemde susuzluktan kırılan büyükbaş hayvanlara pet şişeyle su içirildi. Bölgede jandarma ekipleri trafikte aksama olmaması için sürücüleri farklı güzergahlara yönlendirdi.

Köylüler susuzluktan dert yandı: İnekleriyle yolu kapattılar! Duş almak için...

Köyde 2 aydır yaşanan su kesintileri nedeneiyle 2 büyükbaş hayvanının öldüğünü ileri süren Metin Aslan, sürüsüyle köy yolunu kapattı. Besiciye kısa süre içinde köy halkı da destek vererek eyleme destek oldu. Yaklaşık 100 kişi yol kapama eylemine katıldı.

Besici Metin Aslan, Kirazlı ve Elmalık köyünde 2 aydır suların olmadığını söyledi. Yetkililerin suyun neden verilmediği hakkında açıklama yapmadığını ifade eden Aslan, bu süreçte 2 ineğinin hastalık yaşamadan öldüğünü, nedeninin ise susuzluk olabileceğini iddia etti.

1 GÜN GELİYOR 4 GÜN GELMİYOR

Kirazlı Köyü Muhtarı Mustafa Temel ise susuzluk nedeniyle yaşanan mağduriyeti dile getirerek, “1 gün su geliyor, bir gün gelmiyor. Ayıptır.” dedi. Eyleme katılan vatandaşlar ise ‘Su istiyoruz’ sloganları attı. Elleriyle pet şişeden döktüğü suları ineklere veren vatandaşlar akrabalarına duş yapmak için gittiklerini söyledi.

Köylüler susuzluktan dert yandı: İnekleriyle yolu kapattılar! Duş almak için...

HAYVANLARA TANKERLE SU GELDİ

Eylem sırasında bölgeye getirilen su tankeriyle büyükbaş hayvanlara bu kez kovalarla su verildi. Yetkililerden sorunun çözümü için söz alan vatandaşlar eylemlerine son verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...