Tgrt Haber

Tüm köy diken üstünde.. İlk kez oldu: Aç kalan ayılar hayvanları telef etti

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
23 Eylül 2023 09:40 - Güncelleme : 23 Eylül 2023 12:41

Tunceli’de aç kalan ayılar, hayvanlara zarar vermeye başladı. Köylüleri ayı korkusu salarken, hayvanları telef olan vatandaşlar, ayıların merkezden uzak tutulmasını ve zararlarının karşılanmasını istiyor.

Tunceli'de son zamanlarda sayıları artan ayılar, aç kalınca köylere ve ilçe merkezlerine kadar inerek, vatandaşların hayvanlarına zarar vermeye başladı. Boz ayılar, aç kalınca Nazımiye ilçesine bağlı köyler başta olmak üzere merkeze yakın yerlere inmeye başladı. 

3 HAYVAN TELEF OLDU 6 KÜÇÜKBAŞ KAYIP

Ayılar, en son Nazımiye ilçe merkezinde Dağdeviren ailesine ait, küçükbaş hayvanların bulunduğu ağıla girerek 3 hayvanı telef etti. Gece gerçekleşen ayı​ saldırısında 6 küçükbaş hayvanının da kayıp olduğunu belirten Dağdeviren ailesi, zararlarının tazmini ve ayıların merkezlerden uzak tutulması konusunda yetkililerden destek beklediklerini söyledi.

ÇEVRE KÖYLERİ PANİK SARDI

Öte yandan, ayıların yine ilçeye bağlı Geriş, Sapköy ve Güzelpınar köyünde de küçükbaş hayvanlara zarar verdikleri öğrenildi. Köylüler ayıların hayvanlarına zarar vermemesi için uyuyamadıklarını belirtti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...