Tgrt Haber

Krom madeninde göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Aralık 2023 01:05 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 09:31
Krom madeninde göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde bir krom madeninde meydana gelen göçükte 3 işçi mahsur kaldı. Göçük altında kalan 3 işçiden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı, 1 işçiyi ise arama çalışmalarının 4. saatinde bulundu.

Yine maden yine göçük... Facianın adresi bu kez Denizli​'nin Acıpayam​ ilçesi. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük sonrası maden sahasına sağlık, jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Meydana gelen faciada 3 işçinin göçük altında kaldığı öğrenilirken, işçileri kurtarılması için çalışmalara başlandı.

2 İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Göçük altında kalan 3 işçiden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı. Hayatını kaybedenlerin Maden Mühendisi Kadir Özer ve işçi Rıfat Salman olduğu öğrenildi. İşçi Mustafa Karahan ise arama çalışmalarının 4. saatinde göçük altından sağ olarak çıkarıldı.

Krom madeninde göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Denizli’nin Acıpayam ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki göçükle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Bakan Tunç, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Denizli’nin Acıpayam ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği maden ocağındaki göçükle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç paylaşımında “Denizli Acıpayam ilçemizde meydana gelen maden ocağındaki göçükle ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Krom madeninde göçük: 2 işçi hayatını kaybetti

BİR SENEDE 2 GÖÇÜK

Öte yandan, aynı maden sahasında geçen yıl bir göçük daha yaşanmıştı. Göçük altında kalan 16 işçi kurtarılırken, 40 yaşındaki Ali Rıza Kut hayatını kaybetmişti.

DENİZLİ CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN MADEN KAZASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA


Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 işçinin öldüğü, 1 işçinin yaralı olarak kurtarıldığı Acıpayam’daki maden kazasıyla ilgili olarak soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.

Meydana gelen göçükte 2 işçinin öldüğü, 1 işçinin yaralı olarak kurtarıldığı Acıpayam’daki maden kazasıyla ilgili olarak Denizili Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada; “Acıpayam ilçesi Karaismailler Mahallesi’nde bulunan madende meydana gelen göçük neticesinde 2 şahıs vefat etmiş 1 şahıs yaralanmıştır. Acıpayam Cumhuriyet Başsavcılığınca olay mahalline gidilmiş gerekli incelemeler yapılmış, müteveffaların otopsi işlemi gerçekleştirilmiş olup soruşturma titizlikle devam etmektedir” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...