Tgrt Haber

Kuraklık İstanbul'u vurdu! Su kesintileri uygulanacak mı? İSKİ'den kritik açıklama...

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
22 Mart 2023 03:18 - Güncelleme : 22 Mart 2023 03:24
Kuraklık İstanbul'u vurdu! Su kesintileri uygulanacak mı? İSKİ'den kritik açıklama...

İstanbul'da yağışsız bir kış yaşandı ve baraj doluluk oranları düşüyor. İddialara göre, yaz aylarında kuraklığı önlemek için su kesintisi uygulanabilir. Ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı ve İSKİ yetkilileri su kesintisinin henüz planlanmadığını belirtti. 

Türkiye​'nin genelinde bu kış mevsim normallerinden daha yüksek sıcaklıklar yaşanıyor ve bu nedenle kar yağışı ve yağmur özlemi çekiliyor. Şubat ayı, en yoğun yağışların beklenildiği zaman olmasına rağmen güneşli günler devam etti ve bu da barajlardaki su seviyelerinin hızla düşmesine neden oldu. Son günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 ve 6 aylık kuraklık​ haritalarını yayınladı ve bu haritalar, endişelerin gerçekliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yayınlanan haritaya göre, Türkiye’yi ilerleyen günlerde ciddi bir kuraklık bekliyor. MGM yayınladığı 3 ve 6 aylık kuraklık haritasını SPI (Standart Yağış İndeksi) yöntemi kullanarak hazırladı. Yani belirlenen dönem içerisinde ortalama yağış miktarı standart sapmaya bölündü.

Kuraklık İstanbul'u vurdu! Su kesintileri uygulanacak mı? İSKİ'den kritik açıklama...

MGM tarafından açıklanan 3 aylık ve 6 aylık kuraklık haritaları incelendiğinde İstanbul​, Ankara​, Konya​, Eskişehir ve Afyonkarahisar gibi pek çok şehirde olağanüstü kuraklık görünüyor. Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan İstanbul’da yaşanması muhtemel kuraklık herkesi korkuya sürüklerken, yağmur yağmaması halinde yaz aylarında şehirde neler yaşanacağı merak ediliyor.

Peki İstanbul’da su kesintisi mi uygulanacak? İstanbul’da kuraklığı önlemek için sular mı kesilecek? İşte tüm detaylar…

İSTANBUL’DA SU KESİNTİSİ Mİ UYGULANACAK?

Bu kışı neredeyse yağışsız geçiren ve nüfus yoğunluğu nedeniyle ilerleyen günlerde kuraklık ile mücadele etmek zorunda kalacağı tahmin edilen İstanbul’da önlem olarak su kesintisi uygulanacağı yönünde iddialar sosyal medyada yankı uyandırdı. Bu iddiaların yayılması üzerine İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi konuya ilişkin açıklamada bulundu. İstanbul’da kuraklık önlemi olarak su kesintisi uygulanmayacağını açıklayan İSKİ şu ifadeleri kullandı:

"Olağanüstü kuraklık yaşanan bu süreçte idaremiz mevcut su kaynaklarından maksimum verim almak için çalışmalar yürütmektedir. Evsel kullanım dışındaki alanlarda örneklenen kısıtlamalarla ilgiliyse şu anda alınan herhangi bir karar bulunmamaktadır. Tedbir alınmasını gerektirecek bir durum ortaya çıkması halinde ise bu tedbirler halkımızla paylaşılacaktır."

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...