Tgrt Haber

Kural var uyan yok: Adı yaya ama öncelik araçta! 

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: TGRT Haber
26 Ekim 2022 21:47 - Güncelleme : 26 Ekim 2022 22:11

Trafik kuralları gereği yaya geçidini kullanan bir vatandaş görüldüğü zaman araç sürücüsünün yol vermesi gerekir. Fakat bu kural işe, alışverişe, okula veya herhangi bir yere yetişmeye çalışanlar tarafından maalesef unutuldu. Uyulmayan kurallar ise yurdun dört bir yanında kazaları ardında getirdi. Yurdun dört bir yanından gelen trafik kazaları haberleri artınca TGRT Haber muhabiri Hanifi Bayar soluğu yollarda aldı.

Yaya​ geçidi​, bir cadde üzerinde yayaların yolun karşısına geçmesi için özel olarak işaretlenmiş bölümdür. Bu kesikli çizgilerin üzerinden geçen bir yaya görüldüğü zaman araç kullanıcısının yol vermesi gerekir. Fakat yollarda tam tersi bir durum görülüyor. Yayalar araçların geçmesi için bekleyip hızlıca karşıya geçmeye çalışıyor.

Kural var uyan yok: Adı yaya ama öncelik araçta! 

KAZALAR ARTTI

Uyulmayan kurallar ise yaya geçitlerindeki kazaları arttırdı. Muhabirimiz Hanifi Bayar artan kazaları yerinde gözlemledi. Soluğu yollarda alan Hanifi Bayar, vatandaşlarla karşısına geçmeye çalıştı fakat yolun karşısına geçmek pek mümkün olmadı.

Kural var uyan yok: Adı yaya ama öncelik araçta! 

"TRANSİT GİDİYOR"

Durmayan otomobili TGRT Haber’e şikayet eden bir vatandaş ise “Gidiyor böyle hemen transit gidiyor" dedi.

KURAK TANIMAZLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR

Yurdun dört bir yanından ise uyulmayan kurallar nedeniyle trafik kazaları bir hayli arttı. Ayağı frene gitmeyen sürücüler yollarda yürüyen vatandaşlara çarpıyor. Fatih Aksaray'da da durum aynı. Ne yapılırsa yapılsın kural tanımazlığın önüne geçilemiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kanun26 Ekim 2022 22:59

Belediye otobüsleri bile ferrari gibi geçiyor yaya geçidinden

Sonraki Haber Yükleniyor...