Tgrt Haber

Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında yakalama kararı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Temmuz 2023 10:11 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 10:32
Kur'an-ı Kerim yakan Paludan hakkında yakalama kararı

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı aşırı sağcı parti lideri Rasmus Paludan hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Paludan için yakalama kararı çıkarıldı.

İslam ve Türkiye​ düşmanlığı üzerinden yürüttüğü alçak siyasetine geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin İsveç​ Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim​ yakan Rasmus Palu hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Ankara​ 8. Sulh Ceza Hakimliği, Paludan hakkında yakalama kararı çıkardı.

İFADESİ ALINACAK

Paludan hakkında "halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma devam ediyor.

Başsavcılık, soruşturma kapsamında, Paludan hakkında Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinden "ifade alınmasına yönelik yakalama" talep etti. Talebi değerlendiren hakimlik, Rasmus Paludan​ hakkında yakalama emri çıkardı.

2022'DE DE PROVOKASYON YAPMIŞTI

2022 yılında Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin, Jönköping ve başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdüren Rasmus Paludan'a tepki olarak gösteriler yapılmıştı.

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı yapılan gösterilerde çıkan olaylarda 104 polis ve 14 gösterici yaralanmış, 20 polis aracı da yakılarak tahrip edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...