Tgrt Haber

Kur’an- Kerim tilavetiyle tören düzenlendi! İtalyan Salvatore Bursa'da Müslüman oldu

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
17 Kasım 2023 09:15 - Güncelleme : 17 Kasım 2023 09:19
Kur’an- Kerim tilavetiyle tören düzenlendi! İtalyan Salvatore Bursa'da Müslüman oldu

İtalya vatandaşı Salvatore La Rocca Bursa'nın İznik İlçe Müftülüğü’ne yaptığı başvurunun ardından İlçe Müftüsü Nurettin Çelik ve şahitlerin huzurunda, kelime-i şahâdet getirerek Müslüman oldu.

Bir milyarın üzerinde mensubu ve her gün artan sayısıyla İslam​ dini, bazı kaynaklara göre dünyadaki en hızlı yayılan din. İslam, Müslüman​ olmak için kişinin samimi bir şekilde inancını dile getirmesini ister. Müslüman olmak isteyen kişilere dinin gerekli farzları ve esasları anlatılır. Her geçen gün İslamiyet’i seçen kişi sayısı da artıyor.

İTALYAN VATANDAŞI MÜSLÜMAN OLDU

Bursa’nın İznik ilçesinde, İtalyan vatandaşı Salvatore La Rocca müftülüğe yaptığı müracaatın ardından ihtidâ merasimi gerçekleştirildi. Müftülük personeli Muhammed Yakup Özturgut’un Kur’an- Kerim tilavetiyle başlayan tören, Müftü Nurettin Çelik’in iman esasları ve İslamiyet hakkında verdiği kısa bilgiyle devam etti.

İtalyan vatandaşı Bursa'da Müslüman oldu.

İHTİDA SETİ HEDİYE EDİLDİ

Daha sonra İtalyan Salvatore Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu. Merasim sonrasında La Rocca'yı tebrik eden Çelik, İsa İdris adını alan gence Diyanet İşleri Başkanlığı ihtida seti hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...