Tgrt Haber

Kur’an kursundaki öğrencilere pide dayağı: Valilik soruşturma başlattı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ağustos 2023 21:32 - Güncelleme : 25 Ağustos 2023 22:33
Kur’an kursundaki öğrencilere pide dayağı: Valilik soruşturma başlattı

Amasya’da yatılı bir Kur'an kursunda, pide yedikleri için 20 öğrenci darp edildi. Skandal olay sonrası Amasya Valiliği, soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Amasya​'da bulunan Büyükağa Kur’an Kursu'nda yaşanan skandal olayda, öğrenciler akşam saatlerinden sonra dışarıdan pide getirdi. Öğrencilerin pide yediğini gören Berkay N. (21), öğrencileri yemekhanede toplayarak 'pideleri idareden izinsiz yedikleri' gerekçesiyle sopayla darp​ etmeye başladı.

DOKTOR DARP İZLERİNİ GÖRÜNCE, POLİSE HABER VERDİ

Darp olayına kursta belletmen olarak görev yapan Tarık D. (21) de katıldı. Ertesi sabah kurstan bir öğrenci hastaneye gitti. Vücudundaki morlukları gören doktor durumu polise bildirdi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Kurs yöneticileriyle iletişime geçen polis, 24 saat kayıt yapan güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. Darp olayının görülmesi üzerine Berkay N. gözaltına alındı.

Yaptıklarından pişman olduğu öğrenilen Berkay N. çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Belletmen Tarık D.’nin ise kurstaki görevine son verildiği öğrenildi.

VALİLİK HAREKETE GEÇTİ

Konuyla ilgili Amasya Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimiz merkez Büyükağa Kur’an Kursu'nda yatılı kalan öğrencilerimizin darp edilmesi olayı ile ilgili olarak sorumlular hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, konu valiliğimizce titizlikle takip edilmektedir” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adalet26 Ağustos 2023 11:15

Lütfen lütfen böyle küçücük yavrularımızı dinden soğutan sadist sevgisiz yaratıkları iyiliği,sevgiyi,merhameti emreden güzel dinimizi öğretmekten men edilsin, atın ceza evine devamı gelmesin.Yaziklar olsun bu din cahili insanciga birde bunlar teşhir edilsinki tüm kuran kursunda kiler böyle sanılmasın.

Sonraki Haber Yükleniyor...