Tgrt Haber

Kurban bayramı öncesi şap alarmı! Köyler karantinaya alındı, hayvan pazarları kapatıldı

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Haziran 2023 16:16 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 16:31
Kurban bayramı öncesi şap alarmı! Köyler karantinaya alındı, hayvan pazarları kapatıldı

Kurban Bayramı öncesinde Ardahan'da artış gösteren şap hastalığı nedeniyle 99 köyde karantina uygulaması başlatıldı. Canlı hayvan pazarları da geçici süreliğine kapatıldı.

Kurban Bayramı​ yaklaşırken vatandaşlarda kurban alma telaşı başladı. Doğudan batıya getirilen kurbanlıklar, hayvan pazarlarında yerlerini aldı. Şap hastalığına karşı başlatılan savaş sonrasında durdurulan hayvan hareketleri kısıtlaması da ülke genelinde kaldırıldı. Yerel bazda ise bazı bölgelerde şap hastalığı​ alarmı verilerek, önlemler alınıyor.

Ardahan​'da şap hastalığının önlenmesi amacıyla canlı hayvan pazarı ile 99 köyde karantina uygulaması başlatıldı.

ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent geneli son günlerde şap hastalığının artış gösterdiği, hastalığın büyükbaş hayvanlarda oldukça ağır seyrettiği belirtildi.

Kurban bayramı öncesi şap alarmı! Köyler karantinaya alındı, hayvan pazarları kapatıldı

Verim kaybına neden olan hastalığın yayılımının önlenmesi amacıyla bazı tedbirlerin alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tarım ve Orman il ile ilçe müdürlüklerine gelen ihbarların titizlikle değerlendirilmesi, alınan numunelerin hızlı bir şekilde Şap Enstitüsü Müdürlüğüne gönderilmesi sağlanmıştır. İlimiz merkeze bağlı 37, Göle'de 38, Hanak'ta 20, Damal'da 4 olmak üzere toplamda 99 köye karantina işlemi uygulanmıştır. Ayrıca hayvan sağlığı ekiplerimizin sağlık tarama faaliyetleri devam etmektedir."

Açıklamada, 500 litre dezenfektan dağıtımı yapıldığı ayrıca, hayvan hareketlerini önlemek amacıyla Ardahan Canlı Hayvan Pazarı'nın da geçici süreliğine kapatıldığı aktarıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...