Tgrt Haber
✓ DOĞRULUK KONTROLÜ

Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü iddia edilmişti! Hakim Lokman cinayetinde işin aslı bambaşka çıktı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: tgrthaber
02 Eylül 2024 09:49 - Güncelleme : 02 Eylül 2024 10:20
Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğü iddia edilmişti! Hakim Lokman cinayetinde işin aslı bambaşka çıktı

İstanbul Fatih'te, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi vatandaşı Hakim Lokman'ın bir mekanda Kürtçe konuştuğu için öldürüldüğüne dair iddialar hakkında Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. İşin aslı bambaşka çıktı. İşte detaylar...

İstanbul​'un tarihi ilçelerinden Fatih​'te geçen hafta işlenen bir cinayetin ardından sosyal medyada ciddi bir ortaya atılmıştı. Alkollü bir mekanda meydana gelen olayda bıçaklanarak öldürülen , Irak​ Kürdistan Bölgesel Yönetimi vatandaşı Hakim Lokman isimli şahsın Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradığı ve hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.  

Sosyal medyada infiale neden olan iddia sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden (DMM) açıklama geldi. DMM açıklamasında, H.L.T. (Hakim Lokman), S.M.T., ve B.A.K. isimli üç turist ile Batman nüfusuna kayıtlı H.O. ve ağabeyi Z.O. arasında 'kadınlara yan bakma' meselesi yüzünden kavga çıktığı belirtilirken, cinayetin ölen şahsın Kürtçe konuşmasından kaynaklandığı iddiası yalanlandı.


KÜRTÇE DEĞİL "KADINLARA YAN BAKMA MESELESİ

Olayın detaylarına yer verilen açıklamada, maktulün saldırıya uğraması ile ilgili iddiaların provokasyon amaçlı olduğu belirtildi. H.L.T., S.M.T. ve B.A.K. isimli 3 turistin Fatih ilçesindeki alkollü bir mekanda Batman nüfusuna kayıtlı H.O. ve ağabeyi Z.O. ile "kadınlara yan bakma" mevzusundan kavga ettiği belirtilerek "Mekanın güvenlik görevlisi U.Y.'nin 3 turisti darbederek mekanın dışına çıkardığı, o sırada H.O.'nun masadan aldığı bıçakla otel dışına çıkan maktul H.L.T.'yi 2 yerinden yaraladığı tespit edilmiştir" denildi.

Yaralanan H.L.T.'nin hayatını kaybettiği ifade edilirken, "Şüpheli H.O., ağabeyi Z.O. ve güvenlik görevlisi U.Y.'nin olay yerinden firar ettikleri tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çalışmalar ivedilikle devam etmektedir. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme amaçlı provokasyonlara itibar etmeyiniz."

Kaynak: tgrthaber

Doğruluk Kontrolü

Yanlış
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...