Tgrt Haber

Kurtulmuş: Necip Fazıl, Türkiye'deki mücadeleyi kendi hayatında yaşadı

15 Aralık 2017 23:21
Kurtulmuş: Necip Fazıl, Türkiye'deki mücadeleyi kendi hayatında yaşadı

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, "Necip Fazıl, Türkiye'deki kültürel değişimi ve mücadeleyi aynı zamanda kendi hayatında yaşadı. Özellikle tek parti zamanının zulüm dönemlerine birebir şahit oldu." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Necip Fazıl Kısakürek'in Türkiye'deki kültürel değişimi ve mücadeleyi aynı zamanda kendi hayatında da yaşadığını belirterek, "Özellikle tek parti zamanının zulüm dönemlerine birebir şahit oldu." dedi.Kurtulmuş, Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri Programı'nda, Türkiye'nin kültürel bağımsızlık mücadelesinde kilit isimlerden biri olarak nitelediği Kısakürek'in, Batı'ya karşı kendi kökleri üzerinde yükselmenin, kendi medeniyetinin değerlerini önemsemenin, kendi milletini ve geleneklerini sahiplenmenin önemli isimlerinden biri olduğunu anlattı.

"Bu iki asır içerisinde Şehbenderzade'den, Sait Halim Paşa'dan, Mehmet Akiflerden, Eşref Ediplerden başlayan süreçte bu büyük mücadelenin aslında her safahatına sahip olan bir hayata da Necip Fazıl sahip oldu." diyen Kurtulmuş, Kısakürek'in, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu sırada 19 yaşında olduğunu, Türkiye'deki kültürel değişimi ve mücadeleyi aynı zamanda kendi hayatında da yaşadığını söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...