Tgrt Haber

Kütahya'da korkutan orman yangını: Felaketin eşiğinden dönüldü!

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Temmuz 2023 19:07 - Güncelleme : 26 Temmuz 2023 19:09
Kütahya'da korkutan orman yangını: Felaketin eşiğinden dönüldü!

Yaz ayları Türkiye'ye kabus oldu. Kavurucu sıcaklıklar peş peşe yangınları beraberinde getirdi. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde çıkan orman yangını çevredeki köylerde paniğin yaşanmasına neden oldu. Tahliyeler için anons yapılırken ekipler de yangını söndürmek için müdahaleye başladı.

Türkiye'de rekor seviyelere çıkan sıcak havalar, orman yangınlarını tetikliyor. Birçok bölgeden gelen yangın haberlerine bu sefer Kütahya​ eklendi.

Tavşanlı​ ilçesi Balıköy beldesi Gevrekler köyü yakınlarındaki ormanda çıkan yangına müdahale sürerken, alevlerin yaklaştığı çevredeki köylerin tahliye edilmesi için anons yapılıyor.

Tavşanlı ilçesi Balıköy beldesi Gevrekler köyü yakınlarındaki ormanda yangın çıktı

Gelen ihbar sonucu hızlıca müdahale eden ekipler, yangının büyük bir felakete dönüşmesine engel oldu. 

Yangına, 21 arazöz, 8 su ikmal aracı, 8 dozer ile çevre il ve ilçelerden de bölgeye sevk edilen 11 belediyenin itfaiye aracı, su tankeri ve 5 yer ekibi olmak üzere 220 personelle müdahale sürüyor.

Tavşanlı ilçesi Balıköy beldesi Gevrekler köyü yakınlarındaki ormanda yangın çıktı

İstanbul'dan istenen helikopterin ise Beykoz’da çıkan yangın nedeniyle geri döndüğü ve alevlere şu an sadece karadan müdahale edildiği öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...