Tgrt Haber

Kuyumcu dükkanı değil, aşiret düğünü! Takılan para ve altın miktarı şoke etti: Ziynetler cam fanusta geldi

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
07 Ağustos 2024 13:03 - Güncelleme : 07 Ağustos 2024 16:22

Van'da düzenlenen aşiret düğününde takılan para ve altınlar görenleri şaşkına çevirdi. Kilo kilo altın takılan gelin ziynetleri taşımakta zorlandı. Gelin ve damada takılan takı ve paraların miktarı şoke etti.

Van​'da Gevdan Aşireti mensuplarından esnaf Saim Aşkan'ın oğlu Rıza Aşkan, Kübra Aşkan'ın düğün​ töreni şaşkına çevirdi. Düğünde geline 3 kilo altın, damada 3 milyon TL takıldı. 

DÜĞÜNE 2 BİN KİŞİ KATILDI 

Yurt içi ve yurt dışından 2 binin üzerinde davetlinin katıldığı düğünde yemek ikramı ve takı töreninin ardından davetliler gecenin geç saatine kadar Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Kuyumcu dükkanı değil, aşiret düğünü! Takılan para ve altınların miktarı şoke etti: Ziynetler cam fanusta geldi - 1. Resim

AŞİRET DÜĞÜNÜNDE KİLOLARCA ALTIN, TOMARLARCA PARA 

Düğün sonunda gelin ve damada mutluluklar dileyen toy büyüğü Avukat Uğur Dere, “Düğünümüze Hakkari başta olmak üzere il dışından katılımın yanında İran ve Irak'tan misafirlerimiz oldu. Aşiret liderimiz Mehmet Aslan'ın yanı sıra iş adamı ve başkanların da aralarında olduğu misafirlerimiz var. Eskiden açık usullü takı törenimiz oluyordu ama artık Van'da aşiret liderlerimizin aldığı karar neticesinde zarfın içine hediye konularak takı törenimiz gerçekleşiyor. Gelinimize 3 kiloya yakın bir altın hediyesi oldu. Damada ise yaklaşık 3 milyon TL'ye yakın bir takı oldu. Ben düğüne katılan herkese teşekkür ediyor, çiftimize bir ömür boyu mutluluklar diliyorum” dedi.

Kuyumcu dükkanı değil, aşiret düğünü! Takılan para ve altınların miktarı şoke etti: Ziynetler cam fanusta geldi - 2. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
TC 8 Ağustos 2024 08:08

altın miktarı yıllardır aynı ,kıyafettte azalma var

Sonraki Haber Yükleniyor...