Tgrt Haber

Kuyumcu soygununda yedinci saat

05 Aralık 2015 12:04
Kuyumcu soygununda yedinci saat

Ordu’da bir kuyumcuyu soymaya kalkışan 2 kişi, 5 kişiyi rehin aldı. Rehinelerden 2’si kurtarılırken, 3’ünü kurtarma çalışmaları devam ediyor. Rehinelerden biri kaçarken vuruldu.

Ordu’nun Fatsa ilçesi Mustafa Kemal Pasa Mahallesi’nde bulunan bir kuyumcuda saat 09.30 sıralarında rehin alınan 3 kişiyi kurtarma çalışmaları yaklaşık 7 saattir devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, Ö.S. ve G.S. isimli iki kardeş kuyumcuya gelerek altınları istedi. Soygun girişiminde bulunan şahıslar, kendilerine direnen 5 kişiyi rehin aldı. Kuyumcu çalışanlarından Murat Gül, panik butonuna basarak polisten yardım istedi. Bu esnada bir boşluktan yararlanarak yanındaki bir kişi ile kaçmaya çalışan rehinelerden kuyumcunun yeğeni Murat Gül, soyguncular tarafından silahla karnından vuruldu. Yaralı şahıs özel bir hastaneye kaldırılırken, içeride bulunan Beytullah Gül, Durmuş Güngör ve Dursun Güneş isimli rehineler için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ANNELERİ DE İKNA EDEMEDİ
İkna çalışmaları sırasında soyguncu şahısların annesi ile dedesi olduğu öğrenilen iki kişi olay yerine çağrıldı. Anne ve dedenin ikna çabaları da sonuç vermezken, soyguncuların "Biz her şeyi göze aldık" dedikleri öğrenildi. Soyguncular ayrıca polislerden yiyecek ve sigara talebinde bulunduğu belirtildi. Soyguncuların olay yerine geldiği araç içerisinde yapılan incelemede ise iki adet tabanca şarjörü çıktı. Ordu Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri ve özel hareket polislerinin sevk edildiği alanda soyguncular ve müzakereci polisler arasında telefonla ikna çabaları devam ediyor.

Olay yerine gelen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur olayla ilgili bilgi aldı. 

İL EMNİYET MÜDÜRÜ CANER TAYFUR AÇIKLAMA YAPTI

Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, “Maalesef 1994 ve 1988 doğumlu iki kardeş tarafından gerçekleştirilen bir soygun girişimi söz konusu. Siyasi boyutu kesinlikle yoktur. Şuan olayın başlangıç aşamasında hafif yaralı olan bir vatandaşımız var. Onun sağlık durumu gayet iyi. 3 rehineyi de biz müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden destek istedik. Sayın Genel Müdürümüz Ankara’dan bize destek gönderecekler, uzman müzakereci arkadaşlarımızda gelecekler. İnşallah kazasız belasız sonuçlandırmak istiyoruz. Kar maskeli olduklarını teyit etmiyoruz ama silahlı oldukları doğrudur. Fakat ağır silahlar değildir. Müzakere yöntemi ile çözeceğimizi umut ediyoruz” dedi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...