Tgrt Haber

Lazları çok sevdiği için adını değiştirdi! İsmini duyanlar bir daha soruyor

Editör: Özge Sönmez / Kaynak: TGRT Haber
19 Aralık 2023 09:40 - Güncelleme : 19 Aralık 2023 09:51

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan Nazım Yozgot, 25 yıl önce adını Temel Reis olarak değiştirdi. Duyanları şaşkına çeviren ismin hikayesi ise daha da ilginç...

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan yontma ustası Nazım Yozgot'un isminin hikayesi duyanları şaşkına çeviriyor. 54 yaşındaki usta, 25 yıl önce ismini Temel Reis olarak değiştirdi. İsmiyle ilk kez duyanları şaşırtan Temel Reis, ismine inanmayanlara kimliğini gösteriyor.

"ÇİZGİ FİLM KARAKTERİNDEN HEVESLENDİM"

İsmini ve soy ismini değiştirmesinde çizgi film karakteri Temel Reis’in etkisi olmadığına dikkat çeken Reis, "İsmim Temel, soy ismim Reis. Beni herkes bu isimle tanıyordu. Ben de ismimi ve soy ismimi bu şekilde değiştirdim. Yaklaşık 25 yıl önce değiştirdim. Çizgi film karakterine heveslenip de ismimi Temel Reis olarak değiştirmedim. Ben Lazları severim, sevdiğimden yaptım. İsmim önce Nazım Yozgot’tu şu anda Temel Reis. İlk kez duyanlar kimliğimi görmek istiyorlar. İnanmıyorlar, ben de tutup kimliğimi gösterdiğim zaman inanıyorlar. Bazılarına ilginç geliyor ama Reyhanlı’da beni herkes böyle tanır" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...