Tgrt Haber

Leke sökücü kullanırken dikkat! Az kalsın ayağından oluyordu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
14 Haziran 2023 11:21 - Güncelleme : 14 Haziran 2023 11:22

Yerleri temizlemek için leke sökücü kullanan 64 yaşındaki adam, yanlışlıkla ayağına dökünce büyük bir telaş yaşadı. Ayağının renginin koyulaştığını fark eden adam, soluğu hastanede aldı. Bir dizi operasyonla ayağını kaybetmeden saatlerle kurtuldu.

İstanbul​ Beylikdüzü’nde bir fabrikada çalışan 64 yaşındaki Hasan Aydoğdu isimli vatandaş, akşam saatlerinde temizlik yapmaya başladı. Yerleri temizlerken leke sökücü kullanan Aydoğdu, sıvıyı yanlışlıkla ayağına döktü.

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı habere göre; temizlik yaparken ayağındaki yanmayı fark etmeyen Aydoğdu, işini bitirdikten sonra baktığındaysa ayağının siyahlaştığını gördü. Büyük bir telaş yaşayan 64 yaşındaki adam soluğu hastanede aldı.

AĞIR CİLT KAYBI TESPİT EDİLDİ

Hastasının durumuna ilişkin bilgi veren Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık​ Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan, Aydoğdu’nun ayağında ağır bir cilt kaybı söz konusu olduğunu ve ayağını kurtarmak için bir dizi ameliyat yapıldığını söyledi.

Leke sökücü kullanırken dikkat! Az kalsın ayağından oluyordu

"MÜDAHALE GEÇİKSEYDİ AYAĞI GİDEBİLİRDİ"

Leke sökücünün döküldüğü bölgedeki hasarlı dokunun ileri düzeyde temizlendiğini aktaran Turan,  "Koruyucu yapay deri dediğimiz ürünlerle korumaya alındı. Şu anda ayağını kurtarmak için bir dizi ameliyat yapıldı, inşallah daha iyi olacak. Enfeksiyona dönüşmeden o ölü, hasarlanmış dokular, bakteriler enfeksiyon haline dönüşmeden biz sürece erkenden müdahale etmiş olduk. Ancak gecikme durumlarında tabii ki ayak kayıplarına kadar gidebilecek hasarlara yol açabilir" dedi.

KULLANMA TALİMATLARI OKUNMALI

Kullanılan ürünlerin içeriklerine yönelik bilgiler ve kullanma talimatlarının okunmasının büyük önem taşıdığını aktaran Turan, oluşabilecek yanık durumlarında ilk müdahalenin hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...