Tgrt Haber

Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş ve Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye iade edilecek

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber, İHA
22 Eylül 2022 21:50 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 22:22
Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş ve Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye iade edilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Necip Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından emekli Albay Mustafa Levent Göktaş ile kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer’in iade süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İadelere ilişkin ilgili ülkelerle sürekli görüşme halinde olduklarını belirten Bakan Soylu, “Zannediyorum önümüzdeki mahkemelerden sonra iade edileceklerini bekliyoruz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu​, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde düzenlenen İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık ve İzleme Sürecini Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Programın ardından Bakan Soylu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ankara Üniversitesi​ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu​ suikastının katil zanlılarından emekli Albay Mustafa Levent Göktaş ve kripto para uygulaması Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer’in iadesine ilişkin soruları cevaplayan Bakan Soylu, Türkiye’de suç işleyip yurt dışına kaçanların peşinde olduklarını ve bu kişilerin Türkiye’ye getirileceğini söyledi.

Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş ve Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye iade edilecek
Kripto para borsası Thodex üzerinden binlerce insanı mağdur eden CEO'su Faruk Fatih Özer, 150 milyon dolarlık kripto para ile yurt dışına kaçmıştı. Hakkında Interpol tarafından yakalama kararı çıkarılan Fatih Özer'in 30 aĞUSTOS 2022'DE Arnavutluk'ta yakalanmasının ardından mahkemesi devam ediyor.

ÖZER VE GÖKTAŞ'IN İADESİ

Faruk Fatih Özer ve Mustafa Levent Göktaş'ın iade sürecine ilişkin konuşan Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ve kendisinin ilgili ülkelerle sürekli görüşme halinde olduklarını belirterek şu bilgileri paylaştı:

“Ben en son önceki gün Bulgaristan İçişleri Bakanı ile ve yine o gün Arnavutluk İçişleri Bakanı ile Sayın Bakanımız da kendi muhataplarıyla görüştüler. Zannediyorum önümüzdeki mahkemelerden sonra iade edileceklerini bekliyoruz. Yani bizim talebimiz de o yönde. Çünkü oranın da kendine yönelik bir iç hukuk sistemi var. İç hukuk sistemi işliyor ve muhataplarımızla sürekli bu konuları değerlendirdiğimizi söylemek isterim."

Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş ve Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer Türkiye'ye iade edilecek
Akademisyen Necip Hablemitoğlu cinayetinin planlayıcısı olduğu gerekçesiyle hakkında ‘kırmızı bülten’ çıkarılan Levent Göktaş, 2 Eylül’de Bulgaristan’da yakalandı.

FETÖ'YÜ DEŞİFRE ETMİŞTİ

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002’de evinin önünde öldürülmüştü.

Suikast sonucu hayatını kaybeden Necip Hablemitoğlu, Alman vakıfları davalarında hazırladığı raporlarla gündeme gelmişti. Hablemitoğlu, "Etki Ajanları, Nüfuz Casusları ve Fethullahçılar" başlıklı raporunda FETÖ'nün CIA ile bağlantısını ortaya koymuş, FETÖ’nün devlet içine sızarak kritik kadroları ele geçirdiğine dikkat çekmişti.

"Gülen cemaatinin" silahlı örgüt halini almaya başladığı tespitini "Köstebek" isimli kitabında yapan Hablemitoğlu, iktidarı ele geçirdikten sonra elebaşı Gülen'in Türkiye'ye Humeyni gibi dönmeyi planladığını belirtmişti. Ayrıca Hablemitoğlu, “Gülen cemaatinin” Türkiye'nin karşılaştığı en önemli tehdit olduğuna dikkat çekmişti.

Kaynak: TGRT Haber, İHA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...